Energieprijzen 2019

De energieprijzen in 2019 zijn gemiddeld met € 346 gestegen ten opzichte van de energieprijzen in 2018. Veel consumenten zullen deze stijging van de energieprijzen fors gaan merken in hun portemonnee, daarom is energie vergelijken in 2019 erg interessant. Voorkom dat u meer gaat betalen voor uw energiekosten en stap binnen enkele minuten over naar de goedkoopste energieleverancier van 2019. Op deze manier zult u de gemiddelde stijging van € 346 niet tot amper merken. Energieleveranciers stunten namelijk met grote welkomstkortingen als ze u als nieuwe klant kunnen verwelkomen.

Energieprijzen 2019 vergelijken

Energieprijzen 2019 vergelijken is interessanter dan ooit. Iedereen die niet overstapt zal in 2019 gemiddeld € 346 meer gaan moeten betalen aan zijn energieleverancier ten opzichte van 2018. Wees geen dief van uw eigen portemonnee, energie vergelijken is gratis, kan gemakkelijk online en binnen 10 minuten bent u overgestapt. Door over te stappen van energieleverancier zult u de stijging in uw energiekosten minder hard gaan voelen dan wanneer u trouw bij uw huidige energieleverancier blijft zitten.

Energieprijzen in 2019

Ieder jaar passen energieleveranciers op 1 januari en op 1 juli hun variabele energieprijzen aan. De variabele energieprijzen kunnen dan stijgen of dalen. Of de prijs van energie hoger of lager wordt hangt af van verschillende invloeden. De energieprijzen hangen bijvoorbeeld sterk samen met de olieprijzen. De grootste reden waarom de energieprijzen in 2019 zo hard zijn gestegen zijn de belastingen die worden geheven. Vooral de belastingen op gas zijn in 2019 een stuk verhoogd.

Doordat de overheid veel belastingen op energie verhoogd heeft, zult u merken dat uw maandelijkse termijnbedrag voor energie in 2019 flink verhoogd is door uw energieleverancier. Er is steeds meer vraag naar stroom en de vermindering energiebelasting is verlaagd. Transportkosten zijn gestegen en de netbeheerskosten zijn eveneens gestegen. Alles bij elkaar zal een gemiddeld huishouden daardoor al snel € 346 meer gaan betalen aan zijn energierekening in 2019.

Opbouw energieprijzen 2019

Op bovenstaande afbeelding ziet u hoeveel procent van uw energieprijs waar naar toe gaat. Een gedeelte gaat naar de overheid, een ander gedeelte naar de netbeheerder en het grootste gedeelte betaalt u ondanks de hogere energiebelasting nog steeds aan uw energieleverancier. Energieleverancier NUON heeft een duidelijke video gemaakt hoe uw termijnbedrag tot stand komt. Om meer te weten te komen hoe dit precies zit kunt u onderstaande video bekijken.

Energieprijzen 2019 laag houden

Iedereen wilt niet te veel betalen voor zijn of haar energiekosten. U kunt daarom de pijn van deze energieprijzenstijging verzachten door uw huidige energieleverancier te vergelijken met andere energieleveranciers. Door jaarlijks over te stappen van energieleverancier profiteert u van hoge welkomstkortingen. Kies voor de voor u beste energie aanbieding en zorg ervoor dat uw energiekosten lekker laag blijven in 2019. Controleer wel eerst of u boetevrij kunt overstappen.

Waarom stijgen de energieprijzen in 2019?

De energieprijzen in 2019 stijgen niet alleen door de hogere belastingen. De energie zelf wordt ook duurder in 2019. Dit komt door de grotere vraag naar energie door de aantrekkende economie. Niet alleen in Nederland trekt de economie aan, ook internationaal groeit de economie. Door de energie door deze grotere vraag te kunnen blijven produceren, is er meer brandstof nodig. Hierdoor gaan de inkooptarieven van energie omhoog en zijn energieleveranciers gedwongen hun tarieven over 2019 te verhogen. Ook is er door de lagere gaswinning in Groningen een lager aanbod van gas.

Energieprijzen 2019 stijgen door hogere energiebelasting

De overheid heeft besloten om vanaf 1 januari 2019 de energiebelastingen op gas te verhogen. Omdat energie een basisbehoefte is, is een deel van de energiebelasting vrijgesteld. Deze vrijstelling is echter verlaagd per 1 januari 2019. De reden waarom de overheid deze vrijstelling heeft verlaagd is omdat veel apparaten in huis energiezuiniger zijn geworden. De overheid wil consumenten stimuleren om minder energie te verbruiken. De opslag duurzame energie gaat ook omhoog. Deze energiebelasting wordt gebruikt om groene energieprojecten te kunnen steunen met subsidies. De overheid heeft echter ook besloten om een belasting te verlagen. De energiebelasting op elektriciteit is namelijk omlaag gegaan.

Kijken we naar het gemiddelde verbruik van een Nederlands gezin, dan kan echter wel geconcludeerd worden dat iedereen er op achteruit gaat. Een gemiddeld gezin zal in 2019 € 153 meer voor energiebelasting gaan betalen. Tellen we daar de hogere energieprijzen bij op dan komt u op een gemiddelde verhoging van € 346 per jaar. Dit komt neer op zo’n € 30 per maand. Dit is een forse verhoging voor veel consumenten. U kunt natuurlijk kijken wat u kunt besparen op uw energie door energie te vergelijken met onze energievergelijker.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *