Aantal overstappers zorgverzekering 2019

Aantal overstappers zorgverzekering 2019

Voor de zorgverzekering 2019 zijn 1,2 miljoen mensen overgestapt van zorgverzekeraar. Dat komt neer op zo’n zeven procent van alle verzekerden. Dit blijkt uit cijfers van Zorgverzekeraars Nederland en onderzoeksbureau Vektis Intelligence.

Op een na hoogste overstappercentage

Alle overstapinformatie is verwerkt door de zorgverzekeraars. Op basis daarvan is bekend dat 7,0 procent van de verzekerden zijn overgestapt van zorgverzekeraar. Dit is het op een na hoogte percentage sinds de invoering van de zorgverzekeringswet in 2006. Alleen in 2013 lag het overstappercentage hoger, namelijk 7,2 procent. In 2018 zijn 6,4 procent van de verzekerden overgestapt van zorgverzekering

Overstappen zorgverzekering

Ieder jaar kunnen verzekerden overstappen van zorgverzekering. Dit is mogelijk in de periode vanaf half november tot en met 31 december. Dit is een ideaal moment om te bekijken of uw zorgverzekering goedkoper kan. We zien in deze periode een piek op onze website doordat veel mensen hun zorgverzekering vergelijken.

Overstappers afgelopen jaren

In 2018 stapten slecht 6,2 procent van de verzekerden over van zorgverzekering. In 2017 stapten 6,4 procent over van zorgverzekering. Het leek erop dat het percentage overstappers daarmee een neerwaartse trend maakte. Dit is in 2019 dus doorbroken.

Hieronder een overzicht van het percentage overstappers sinds de invoering van de zorgverzekeringswet in 2006.

Overstapperszorgverzekering 2019

Verklaring van dit hoge overstappercentage

Een verklaring van dit hoge overstappercentage zijn de sterk gestegen zorgverzekering premies. De verschillen tussen de verschillende zorgverzekeraars waren daarmee groter dan ooit. Het was voor veel verzekerden dan ook lonend om hun zorgverzekering te vergelijken. Veel mensen hebben ook massaal gehoor gegeven aan de doelbewuste campagnes van de overheid om hun zorgverzekering goed onder de loep te nemen.

Toch niet overgestapt?

Bent u toch blijven slapen bij uw huidige zorgverzekering en wilt u komend jaar ook profiteren van een goedkope zorgverzekering? Noteer de maanden november en december 2019 dan in uw agenda. Vanaf half november 2019 kunt u namelijk uw zorgverzekering 2020 vergelijken en profiteren van een goedkopere zorgverzekering.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.