Schiphol moet na 2020 verder groeien

Minister Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is duidelijk. Volgens haar zou Schiphol ook na 2020 moeten blijven groeien, anders verliest de luchthaven de concurrentiestrijd met andere luchthavens in Europa.

Inhoud

Plafond van 500.000 vluchten

Tot en met 2020 geldt er op Schiphol een plafond van 500.000 vluchten per jaar. Dit plafond is op dit moment al bereikt en daarom wilt Schiphol verder kunnen uitbouwen. Omwonenden en actievoerders willen dat het aantal vluchten tot 2023 niet verder zal groeien, maar volgens Nieuwenhuizen moet de luchthaven na 2020 al kunnen verder groeien.

Mogelijkheden tot groei onder de loep

Hoe Schiphol uitgebreid zal worden is nog niet duidelijk. Diverse mogelijkheden worden nader onder de loep genomen.

Volgens Nieuwenhuizen is de groei van Schiphol geen bedreiging voor de klimaatdoelstellingen. Het heeft geen zin om de groei van Schiphol tegen te houden, om vervolgens te zien dat mensen vanuit Duitsland of België vliegen. Voor het klimaat maakt dat niets uit.

Lelystad Airport

Lelystad airport zal er volgens minister Nieuwenhuizen gewoon komen. Het kabinet wilt dat Lelystad airport een overloopluchthaven van Schiphol wordt. Vakantievluchten zullen verschuiven naar Lelystad, zodat er op Schiphol meer ruimte komt voor intercontinentale vluchten en vrachtvluchten.

Actiegroepen niet verrast

Actiegroep Red de Veluwe is niet verrast over de uitspraken van minister Nieuwenhuizen. De voorzitter van deze actiegroep geeft aan “Dit standpunt heeft de minister al vanaf het begin uitgedragen en daar gaat ze mee door.”

Het laatste woord over de groei van Schiphol zal nog niet uitgesproken zijn. Schiphol zal nog vaak in het nieuws komen.

Bron: nos.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *