Overstappers energie 2018

De energieprijzen 2019 zijn flink gestegen. Daardoor is een recordaantal Nederlands in 2018 overgestapt naar een goedkopere energieleverancier. Sinds Prinsjesdag 2018 is er een enorme piek te zien in het aantal energie overstappers. Volgens toezichthouder ACN zijn er in 2018 ruim 1,4 miljoen Nederlanders overgestapt van energieleverancier. Dit is een nieuw overstaprecord. Bent u nog niet overgestapt? Kijk dan snel wat voor u de goedkoopste energieleverancier is en bespaar ook op uw energiekosten.

Aantal energie overstappers neemt jaarlijks toe

Ieder jaar opnieuw stappen steeds meer Nederlanders over van energieleverancier. Veel consumenten stappen standaard al jaarlijks over van energieleverancier en besparen hiermee jaarlijks gemiddeld € 350. Naast deze vaste groep van overstappers vinden steeds meer nieuwe consumenten de weg naar onze website om ook energie te vergelijken. Hierdoor neemt het aantal Nederlanders dat jaarlijks overstapt alleen maar toe.

Energie in 2019 veel duurder

Veel Nederlanders hebben te horen gekregen via de vele mediaberichten dat de energiekosten in 2019 zouden stijgen. Energiekosten zouden in 2019 tot € 360 stijgen vergeleken met 2018. Dit heeft duidelijk zijn uitwerking gehad. In het laatste maanden van 2018 is er een enorme piek te zien in het aantal energie overstappers.

Via onze online energievergelijker besparen consumenten gemiddeld € 350 per jaar op hun energie. Door over te stappen van energieleverancier kunt u dus de prijsstijging grotendeels ongedaan maken. Als u nog nooit eerder bent overgestapt kunnen de besparingen zelfs oplopen tot wel € 500 per jaar.

Door de mediaberichten over grote prijsstijgingen van de energie zijn veel consumenten wakker geworden. Zij stappen nu massaal over.

ACM registreert meer overstappers

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) registreerde in 2018 ruim 1,4 miljoen overstappers van energieleverancier. Dat is 100.000 meer overstappers dan in 2017, een toename van 7,7 procent. Nadat het aantal energieoverstappers tijdelijk leek te stabiliseren ziet de ACN weer een opwaartse trend in het aantal energieoverstappers.

Grote piek na Prinsjesdag

In de cijfers valt te zien dat consumenten na Prinsjesdag echt in actie zijn gekomen. Nadat het kabinet bekendmaakte dat de belastingen op gas en licht flink zouden stijgen zijn veel consumenten wakker geworden. Vanaf dat moment tot eind 2018 zijn er structureel meer overstappers geweest dan in dezelfde periode een jaar eerder. Een derde van alle overstappers in 2018 zijn overgestapt in de maanden november en december.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.