3G netwerk zal stoppen

Het 3G netwerk zal gaan verdwijnen in Nederland. Steeds meer providers hebben aangegeven te stoppen met het aanbieden van 3G en zich volledig op hun 4G netwerk te concentreren. Zo kan het 4G netwerk nog beter en stabieler gemaakt worden. Mensen met een 3G telefoon zullen vanaf dan gaan bellen en sms’en via het 2G netwerk.

Inhoud

 Waarom stoppen providers met 3G?

Providers stoppen met het aanbieden van 3G omdat steeds minder mensen nog daadwerkelijk gebruik maken van het 3G netwerk. Momenteel belt en internet zo’n 95% van de mensen via 4G en dit aantal zal de komende jaren nog verder oplopen.

Welke providers stoppen met het aanbieden van 3G?

Vodafone was de eerste provider die aan heeft gegeven te stoppen met het aanbieden van 3G. Vanaf januari 2020 kunnen Vodafone klanten geen gebruik meer maken van het 3G netwerk. KPN is de tweede provider die aangeeft volledig te gaan stoppen met 3G. KPN zal per januari 2022 stoppen met het aanbieden van 3G.

De verwachting is dat provider T-Mobile spoedig zal volgen en uiteindelijk ook zal stoppen met het aanbieden van 3G.

Voordelen stoppen 3G

Doordat providers stoppen met het uitzenden van 3G via 3G-masten, komen er meer frequenties vrij voor 4G. Hierdoor zal het 4G netwerk sneller, veiliger, beter en stabieler moeten worden.

Verder biedt het nog meer voordelen. Voordat de provider zal stoppen met het aanbieden van 3G zal de provider en voor moeten zorgen dat zij overal in Nederland voldoende dekking voor 4G hebben. Gebieden waar momenteel niet of een slechte 4G verbinding is, zullen dus verbeterd worden. Dat is goed nieuws voor de mensen met momenteel een slechte 4G dekking.

Zorg dat u toekomstproof bent

De meeste sim only abonnementen zijn op dit moment al standaard 4G of overgezet naar 4G. U hoeft dus niet per se een nieuw sim only abonnement af te sluiten.

Wel kan het handig zijn te kijken voor een nieuw telefoon abonnement. Als u nog een oude telefoon heeft, die geen 4G ondersteund, dan kunt u mogelijk vanaf januari 2020 niet meer gebruik maken van mobiel internet. Via het 2G netwerk kunt u namelijk alleen bellen en sms’en.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *