Wijzigingen Prinsjesdag 2018

18 september 2018 was het weer Prinsjesdag 2018. Wij als vergelijkingssite hebben natuurlijk bekeken waar u als consument straks in 2019 meer voor moet gaan betalen. In dit artikel zetten we alles samen waar u als consument in de vaste huishoudportemonnee op achteruit zult gaan in 2019. Lees de tips en wat u hiertegen zou kunnen doen.

Energie wordt duurder

Het kabinet-Rutte 3 schroeft in 2019 de energiebelasting omhoog. Dit betekent dat u in 2019 fors meer gaat betalen voor de energiebelasting op aardgas, elektriciteit en de zogenoemde Opslag Duurzame Energie (ODE).

Door deze stijging op de energiebelasting betaalt een gemiddeld gezin zo’n € 152 extra aan belasting op de energie. Natuurlijk wilt u als consument deze stijging niet willen merken en er juist op vooruit gaan. Energie vergelijken is daarom juist nu het moment. Door uw energie te vergelijken en over te stappen naar een goedkope energieleverancier met een hoge welkomstpremie zult u merken dat u onder aan de streep minder zult gaan betalen voor uw energie in 2019.

Zorgverzekering wordt duurder

Helaas gaan volgend jaar de zorgpremies van de zorgverzekeringen stijgen. Dit betekent dat we allemaal meer gaan betalen voor onze zorgverzekering. Het kabinet gaat in 2019 uit van een gemiddelde jaarlijkse basispremie van € 1.432, in cijfers betekent dit een stijging van maar liefst € 124 ten opzichte van 2018. Het verplichte eigen risico blijft wel gelijk, namelijk € 385.

Vanaf 12 november 2018 tot en met 31 december 2018 kunt u zorgverzekeringen vergelijken. Door uw zorgverzekering te vergelijken kunt u de premiestijging beperken of zelfs ervoor zorgen dat u minder premie betaalt dan in 2018. Stap over naar een goedkope zorgverzekering en beperk hierdoor dat u meer zult gaan betalen voor uw zorgverzekering.

Consumenten met een minimuminkomen zullen door deze stijging in de zorgpremie ook een stijging in hun zorgtoeslag zien. De maximale zorgtoeslag in 2019 zal € 92 voor een alleenstaande zijn en maximaal € 277 voor een meerpersoonshuishouden.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *