Beste wasdroger

Beste wasdroger 2019

Wat is de beste wasdroger van 2019? Er zijn ontzettend veel verschillende soorten wasdrogers, namelijk: de warmtepompdroger, de condensdroger en de luchtafvoerdroger.

In dit artikel zullen de beste wasdrogers van 2019 behandeld worden. Deze wasdrogers zijn door de Consumentenbond als beste wasdroger of als beste koop wasdroger beoordeeld. Wij behandelen hier de resultaten van deze wasdroger test.

Getest: Warmtepompdrogers, Condensdrogers en luchtafvoerdrogers
Getest door: De Consumentenbond

Beste wasdrogers uit de test: Bosch WTY87700NL (8kg), Siemens WT47Y700NL (8kg), Bosch WTW84562NL (9kg), Siemens WT44W562NL (9kg)
Beste Koop wasdroger: Bosch WTE84105NL (7kg)

Beste wasdroger merk

Uit recente onderzoeken van de Consumentenbond komt niet altijd hetzelfde merk als best getest of als beste koop naar voren. Wij adviseren u dus niet blind te staren op één bepaald merk.

Lees verder en ontdek welke wasdrogers het best getest zijn en welke als beste koop beoordeeld worden door de Consumentenbond. Zo weet u zeker dat u een goede wasdroger koopt.

Welke wasdroger kopen?

Er bestaan 3 verschillende soorten wasdrogers, te weten: de warmtepompdroger, de condensdroger en de luchtafvoerdroger. Welke wasdroger u het best kan kopen van deze 3, is zonder twijfel de warmtepompdroger. De warmtepompdroger gebruikt zoals de naam al doet vermoeden, een warmtepomp om uw wasgoed te drogen en is daardoor zeer energiezuinig.

Warmtepompdroger

Een warmtepompdroger is in principe een condensdroger, maar dan energiezuiniger, maar liefst de helft zuiniger. Een warmtepompdroger droogt uw wasgoed op een lagere temperatuur. Dit betekent dat hij een stuk minder snel droogt dan de condensdroger, maar de warmtepompdroger is door de lagere droog temperatuur veel beter voor uw kleding. En voor de fijne was is dit wel zo prettig. Alle wasgoed kan dus zo de wasdroger in.

Wij hebben voor u de beste wasdrogers welke uit de test van de Consumentenbond naar voren kwamen hieronder behandeld. Indien u nog vragen heeft of een ervaring wilt delen met andere consumenten kunt u onder dit artikel een reactie plaatsen. Bent u speciaal op zoek naar een warmtepompdroger? We hebben daar ook een speciaal artikel over geschreven, lees ons artikel over de beste warmtepompdroger.

Beste wasdroger

Uit de meest recente test van de Consumentenbond komen alleen warmtepompdrogers als beste uit de test. Dit is niet gek. Fabrikanten willen hun producten steeds energiezuiniger maken. En bij een wasdroger is de warmtepompdroger daarbij de meest efficiëntste manier van drogen.

Er komen 4 verschillende warmtepompdrogers als beste uit de test. De Bosch WTY87700NL (8kg), Siemens WT47Y700NL (8kg), Bosch WTW84562NL (9kg), Siemens WT44W562NL (9kg)

Wat direct opvalt, alleen warmtepompdrogers vertegenwoordigd door de merken Bosch en Siemens. Wat verder opvalt is dat de warmtepompwasdrogers van Siemens en Bosch technisch gezien identiek aan elkaar zijn, met als enige verschil een andere merknaam. In onderstaande video word één model toegelicht, aangezien ze alle 4 technisch gezien identiek aan elkaar zijn is de uitleg voor alle 4 de wasdrogers van toepassing.

Zelfreinigende condensor

De 4 best geteste warmtepompdrogers scoren allemaal een nette 7,5 in de test. Wat dus het hoogste cijfer uit de test is. Grote voordeel van deze 4 best geteste wasdrogers is de zelfreinigende condensor (condensdroger). Dit zorgt voor een nog lager energieverbruik en minder onderhoud.

Weinig verschil tussen de 4 best geteste warmtepompdrogers

De 2 verschillende varianten van beide merken verschillen verder ook niet gek veel van elkaar. De meest opvallende zijn: 8kg vs 9kg vulgewicht en het logische gevolg dat de 8kg variant iets sneller klaar is met drogen en daardoor net wat energiezuiniger is. Verder is de 8kg variant voorzien van een doorkijkdeur, waar de 9kg variant voorzien is van een dichte deur.

Bosch WTY87700NL (8kg)

Beste wasdroger Bosch-WTY87700NL

Bosch-WTY87700NL

Bosch WTW84562NL (9kg)

Beste wasdroger Bosch WTW84562NL

Bosch WTW84562NL

Siemens WT47Y700NL iSensoric (8kg)

Beste wasdroger Siemens WT47Y700NL iQ800 iSensoric

Siemens WT47Y700NL iQ800 iSensoric

Siemens WT44W562NL iSensoric (9kg)

Beste wasdroger Siemens WT44W562NL iSensoric

Siemens WT44W562NL iSensoric

Beste koop wasdroger

De beste koop wasdroger is de Bosch WTE84105NL (7kg). Deze wasdroger scoort een 7,3 in de test en is zo’n €200 goedkoper dan de Siemens en Bosch welke als beste uit de test komen. Vergeleken met de 4 beste wasdrogers is deze Beko iets minder zuinig en minder snel. Verder maakt hij meer herrie en de was komt er meer gekreukt uit dan bij de Siemens en Bosch wasdrogers welke als beste uit de test zijn gekomen.

 
Beste koop wasdroger

Bosch WTE84105NL

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van wasdrogers door De Consumentenbond. Besparenmetvergelijken.nl heeft geen binding met deze organisatie.

Conclusie beste wasdroger

Wij hebben hier alleen de wasdrogers behandeld welke als beste koop of best getest zijn door de Consumentenbond. Door een wasdroger aan te schaffen die de Consumentenbond goed beoordeeld heeft weet u zeker dat u geen kat in de zak koopt.

Wij adviseren u om uw nieuwe wasdroger online te bestellen bij Coolblue , dit is goedkoper, sneller en makkelijker. Onze links sturen u direct door naar de betreffende wasdroger bij Coolblue. Coolblue hanteert een gratis extra service waar veel bedrijven nog van kunnen leren. Coolblue bezorgd uw wasdroger namelijk direct de volgende dag als u besteld voor 23:59 uur, sluit uw nieuwe wasdroger aan op de plaats waar u wil (max 4 verdiepingen hoog) en neemt uw oude (defecte) wasdroger mee retour indien u dit wenst. En dit alles volledig gratis! Zelf sjouwen is dus verleden tijd!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *