Beste wasmachine

Beste wasmachine 2022

Wat is de beste wasmachine en de beste koop wasmachine van 2022? De Consumentenbond doet regelmatig onderzoek naar wasmachines en publiceert dit in haar Consumentengids. Benieuwd welke wasmachine u het beste kunt kopen? Lees hier over de resultaten van deze wasmachinetest en ontdek de beste wasmachines van dit moment.

Getest: Wasmachines
Getest door: De Consumentenbond

Beste wasmachines Consumentenbond: Miele WDB 030 WCS W1 (7 kg), Bosch WNAT323471 (7 kg) & Miele WWI 660 XL W1 (9 kg)
Beste koop wasmachines Consumentenbond: Siemens WM14T463NL (8 kg), Whirlpool FSCR 70410 (7 kg)

Beste wasmachine merk

De consumentenbond doet regelmatig onderzoek welke wasmachines een goede koop zijn. De Consumentenbond beoordeeld deze wasmachines met een ‘beste koop’ of een ‘best getest’ predicaat. Wij zien uit deze onderzoeken niet altijd één merk er bovenuit springen. Zo is er in de Consumentenbond test van december 2018 de Wirlpool FSCR 70410 als beste koop wasmachine uit de test gekomen. Dit merk is voorheen nooit als beste koop of beste uit de test naar voren gekomen. Het is dus verstandig om uzelf niet te beperken tot een bepaald wasmachine merk.

Welke wasmachine kopen?

Welke wasmachine kopen is dan de logische volgende vraag. Wij hebben voor u de beste wasmachines welke uit deze test naar voren komen hieronder behandeld. Indien u nog vragen heeft of een ervaring wilt delen met andere consumenten kunt u onder dit artikel een reactie plaatsen.

Beste Wasmachine

In de categorie beste wasmachine zien we drie wasmachines naar voren komen. Twee wasmachines met een vulgewicht van 7 kilogram en een wasmachine met een vulgewicht van 9 kilogram. De beste wasmachines zijn van de merken Bosch en Miele. Gaat u voor kwaliteit ongeacht de prijs? Dan is voor u Miele de beste keuze. Wilt u een goede wasmachine maar wilt u daar ook niet te veel voor betalen? Kies dan voor de Bosch. Hieronder lichten we de wasmachines nader toe

Beste wasmachine: Bosch WNAT323471

Net zoals in de vorige wasmachine test van de Consumentenbond is is ook deze keer de Bosch WNAT323471 als beste wasmachine uit de test gekomen. Qua prijs is de Bosch WNAT323471 de beste keuze van de drie verschillende best geteste wasmachines. De Bosch WNAT323471  is in juni 2016 en in juni 2018 als beste getest door de Consumentenbond. De Bosch WNAT323471  kreeg in de laatste test van de Consumentenbond een 7,1 en eindigde daarmee bovenaan samen met Miele. Deze wasmachine heeft geen opvallende minpunten, wel heel veel pluspunten!

Beste wasmachine Bosch WNAT 323471

De beste Bosch wasmachine uit de test wast zeer goed schoon, zowel synthetisch als katoen wasgoed wordt stralend schoon. Het centrifugeren doet deze machine ook zeer goed en bovenal is deze Bosch WNAT323471 zeer energiezuinig te noemen. De Bosch WNAT323471 is gemakkelijk in het gebruik en beschikt onder andere over een lekker grote deuropening om de was in deze wasmachine te doen. Met een maximale capaciteit van 7 kilogram is deze Bosch WNAT323471 de ideale wasmachine voor kleinere gezinnen. En met zijn lage energieverbruik en waterverbruik spaart u jaarlijks ook nog eens flink wat geld uit.

Zoekt u een grotere wasmachine die als best getest uit de test komt? Kijk dan even bij de Miele WWI 660 XL W1. Met een vulgewicht van maar liefst 9 kilogram is deze wasmachine voor grotere gezinnen de beste keuze.

Beste wasmachine: Miele WDB 030 WCS W1

Miele komt met de Miele WDB 030 WCS W1 met een zeer degelijke wasmachine, die de eer van beste machine mag delen met de Bosch WNAT323471. Een knappe prestatie van Miele, aangezien de laatste wasmachine testen altijd Bosch met de eer van beste wasmachine uit de test er vandoor ging. Miele staat bekend om zijn zeer degelijke wasmachines. Het feit dat Miele nooit eerder als beste wasmachine uit de test is gekomen, is toch wel de prijs. Een Miele wasmachine is namelijk een stuk duurder dan een Bosch wasmachine. De Consumentenbond neemt namelijk ook de adviesprijs mee als testoordeel.

Beste wasmachine Miele WDB 030 WCS W1

De Miele WDB 030 WCS W1 heeft in principe dezelfde voordelen als de Bosch WNAT323471. De Miele WDB 030 WCS W1 wast zowel synthetisch als katoen wasgoed zeer goed schoon, het centrifugeren doet deze machine ook zeer goed en het stroomverbruik is eveneens gelijkwaardig. De deuropening van de Miele WDB 030 WCS W1 is eveneens lekker groot. Ook de maximale capaciteit is met 7 kilogram hetzelfde als de Bosch wasmachine.

Zoekt u een grotere Miele wasmachine die als best getest uit de test komt? Kijk dan even naar de Miele WWI 660 XL W1. Met een vulgewicht van maar liefst 9 kilogram is deze wasmachine voor grotere gezinnen de beste keuze.

Beste wasmachine: Miele WWI 660 XL W1 TwinDos

De beste wasmachine uit de test met een vulgewicht van maar liefst 9 kilogram is de Miele WWI 660 XL W1 TwinDos. Deze wasmachine beschikt niet alleen over een groter vulgewicht, deze wasmachine is ook de meest luxe variant van de best geteste wasmachines. Zo beschikt de Miele WWI 660 XL W1 over een automatisch doseersysteem van uw wasmiddel, het zogenoemde TwinDos, zodat de wasmachine automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel doseert. Zo blijft uw kleding langer als nieuw, doordat de wasmachine nooit te veel wasmiddel verbruikt. Deze Miele beschikt over wifi zodat u met de bijbehorende Miele@Home app zodat u waar en wanneer u wilt uw wasmachine kunt bedienen.

Beste wasmachine Miele WWI 660 XL W1 TwinDos

Verder hoeft niet benoemd te worden dat deze luxe Miele WWI 660 XL W1 alle snufjes heeft die de andere twee best geteste wasmachines ook hebben. Zoekt u een wasmachine die het allemaal heeft? Voorzien is van de nieuwste snufjes en wilt u grote hoeveelheden wasgoed tegelijk wassen? Dan wordt u zeker blij van deze Miele WWI 660 XL W1.

Beste koop wasmachine

Ook in de categorie beste koop wasmachine zien we meerdere wasmachines terug. Deze wasmachines hebben een vulgewicht van 7 en 8 kilogram. Nieuw in de categorie beste koop wasmachine is dat we het merk Whirlpool tegenkomen. Een puike prestatie van Whirlpool, dit betekent dat de concurrentie niet stil zit. Zagen we voorheen alleen Bosch en Siemens wasmachines in de beste koop wasmachine categorie terug, kan nu wel geconcludeerd worden dat dat verleden tijd is.

Beste koop wasmachine: Whirlpool FSCR 70410

Whirlpool heeft het voor elkaar geschopt om voor het eerst met een wasmachine een felbegeerd predicaat van de Consumentenbond in de wacht te slepen. De Whirlpool FSCR 70410 komt als beste koop wasmachine uit de test rollen. Dit is niet zomaar, deze Whirlpool wasmachine is een slimme machine met een aantal zeer doordachte functionaliteiten. Met een vulgewicht van 7 kilogram is het niet de grootste wasmachine, maar voor een klein gezin meer dan voldoende. Voor de prijs krijgt u met de Whirlpool FSCR 70410 een zeer mooie wasmachine die uw wasgoed goed schoon wast.

Beste koop wasmachine Whirlpool FSCR 70410

De Whirlpool FSCR 70410 beschikt over de intelligente 6th SENSE sensoren. Deze sensoren passen programma’s en instellingen aan op basis van de grootte en het type belading van de wasmachine. Hierdoor bespaart u tot wel 50% water, energie en tijd. Ook heeft deze beste koop wasmachine een kleding beschermende SoftMove-trommel, zodat uw kleding snel, schoon en zonder slijtage uit deze Whirlpool FSCR 70410 komt. Een mooie extra innovatie functie is de FreshCare functie. Deze functie zorgt ervoor dat de trommel na het einde van het wasprogramma omwentelingen blijft maken, zodat uw wasgoed fris blijft en niet verstikt.

Deze Whirlpool FSCR 70410 beschikt over een koolborstelloze motor die direct op de trommel is aangesloten, zonder aandrijfband. Zodat er minder trillingen, minder geluid en minder kans op kapotte onderdelen is. U krijgt dan ook 10 jaar garantie op de motor van Whirlpool.

Beste koop wasmachine: Siemens WM14T463NL

De Siemens WM14T463NL komt als beste koop wasmachine uit de test van de Consumentenbond. De Siemens WM14T463NL komt als beste koop uit de test van de Consumentenbond! Dit is mede te danken aan zijn uitstekende wasresultaten in combinatie met zijn vriendelijke prijs.

Deze beste koop wasmachine beschikt over de zogeheten SpeedPerfect functie van Siemens. Met deze functie verkort u wasprogramma’s met 65%. Zo kunt u snel 8 kilogram wasgoed wassen. Maar ook als u graag energiezuinig wast bent u bij deze Siemens aan het goede adres.

Dankzij zijn koolborstelloze motor en waterbesparende sensoren is deze Siemens WM14T463NL zeer energiezuinig. Met zijn A+++ -30% is hij is maar liefst 30% zuiniger dan wasmachines met een energieklasse van A+++. Bovendien beschikt deze beste koop wasmachine over de nieuwe iQdrive motor. Deze werkt met magneten, waardoor de gebruikelijke wrijving tussen bewegende delen uitblijft. Dit maakt de motor niet alleen bijzonder stil, maar ook energiezuinig en vrijwel slijtvast. Deze motor is zo betrouwbaar dat Siemens zelfs 10 jaar garantie op de motor geeft.

Beste koop wasmachine Siemens WM14T463NL

Tijdens het wassen wordt de informatie duidelijk weergegeven oordeelt de Consumentenbond. Ook kunt u zelf eind- en starttijden instellen op deze wasmachine zodat wasmachine automatisch begint te wassen tijdens bijvoorbeeld de daluren. Zo bespaard u nog meer energie. Ook beschikt deze beste koop wasmachine over een duidelijke handleiding, zodat u van alle snufjes uitstekend gebruik kunt maken.

Hoe test de Consumentenbond wasmachines?

Hieronder een video waarin de Consumentenbond uitlegt hoe zij wasmachines testen. Bekijk de video en oordeel of u uw keuze voor de beste wasmachine of beste koop wasmachine kunt laten afhangen van de Consumentenbond.

Conclusie

Aangezien een wasmachine een behoorlijke investering is en bovenal de keuze enorm is, is het raadzaam om niet zomaar over te gaan tot de aanschaf van een nieuwe wasmachine. De hierboven aangegeven beste wasmachines en beste koop wasmachines zijn uitgebreid getest door de Consumentenbond. U weet met bovenstaande wasmachines dat u een goede wasmachine koopt en zeker niet een kat in de zak koopt.

Wij adviseren uw nieuwe wasmachine bij Coolblue aan te kopen. Als u voor 23.59 uur besteld, zal uw nieuwe wasmachine de volgende dag gratis bezorgd, geplaatst en aangesloten worden! Doordat u de wasmachine online koopt zult u goedkoper uit zijn dan in een echte winkel. Bovendien biedt Coolblue een unieke gratis extra service, namelijk: uw nieuwe wasmachine wordt gratis bezorgd, neergezet en aangesloten. Het verpakkingsmateriaal wordt meegenomen. En heeft u geen lift? Dan bezorgen ze tot en met de 4e verdieping. Uw oude (defecte) wasmachine nemen ze gratis voor u mee. Dat noemen wij een goede service waar veel bedrijven nog van kunnen leren!

Heeft u zelf al ervaring met één van deze goede wasmachines? Of heeft u goede ervaringen met een andere wasmachine? Help andere consumenten en deel uw ervaringen over deze wasmachine hieronder met andere consumenten.

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van wasmachines door de Consumentenbond. Besparenmetvergelijken.nl heeft geen binding met deze organisatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *