Beste wasmachine

Beste wasmachine 2018

Wat is de beste wasmachine van 2018? De Consumentenbond doet regelmatig onderzoek naar wasmachines en publiceert dit in haar Consumentengids. De Bosch WAW32642NL en Miele WDB 030 WCS W1 zijn hierbij als beste uit de test gekomen. Lees hier over de resultaten van deze wasmachinetest en ontdek de beste wasmachines van dit moment.

Getest: Wasmachines
Getest door: De Consumentenbond

Beste wasmachine in de Test: Bosch WAW32642NL & Miele WDB 030 WCS W1
Beste Koop wasmachine: Bosch WAQ28363NL

Beste wasmachine merk

De consumentenbond doet regelmatig onderzoek welke wasmachines een goede koop zijn. De Consumentenbond beoordeeld deze wasmachines met een ‘beste koop’ of een ‘best getest’ sticker. Wij zien uit deze onderzoeken niet altijd één merk er bovenuit springen. Het is dus slim om uzelf niet op één specifiek merk te richten!

Welke wasmachine kopen?

Welke wasmachine kopen is dan de logische volgende vraag. Wij hebben voor u de beste wasmachines welke uit deze test naar voren komen hieronder behandeld. Indien u nog vragen heeft of een ervaring wil delen met andere consumenten kunt u onder dit artikel een reactie plaatsen.

Beste wasmachine: Bosch WAW32642NL

Net zoals in de vorige wasmachine testen door de Consumentenbond is ook deze keer de beste wasmachine een Bosch. Enige verschil deze keer is dat Bosch de eer moet delen met Miele. Beide merken scoren een nette 7,8 en zijn hiermee als beste wasmachine uit de test gekomen. Beide wasmachines hebben geen opvallende nadelen, wel heel veel pluspunten!

Wasmachine best getest volgens de Consumentenbond

De beste Bosch wasmachine uit de test betreft de Bosch WAW32642NL. Deze wasmachine wast zeer goed schoon, zowel synthetisch als katoen wasgoed wordt stralend schoon. Het centrifugeren doet deze machine ook zeer goed en bovenal is deze Bosch WAW32642NL zeer energiezuinig te noemen. De Bosch WAW32642NL is gemakkelijk in het gebruik en beschikt onder andere over een lekkere grote deuropening voor de was in en uit deze wasmachine te doen. Met een maximale capaciteit van 9kg is deze Bosch WAW32642NL de ideale gezinswasmachine.

Ook beste wasmachine uit de test: Miele WDB 030 WCS W1

Miele komt met de Miele WDB 030 WCS W1 met een zeer degelijke wasmachine, welke de eer van beste machine mag delen met de Bosch WAW32642NL. Een knappe prestatie van Miele, aangezien de laatste wasmachine testen altijd Bosch met de eer van beste wasmachine uit de test er vandoor ging.

Beste wasmachine

De Miele WDB 030 WCS W1 heeft in principe dezelfde voordelen als de Bosch WAW32642NL. De Miele WDB 030 WCS W1 wast zowel syntetische als katoenen wasgoed zeer goed schoon, het centrifugeren doet deze machine ook zeer goed en het stroomverbruik is eveneens gelijkwaardig. De deuropening van de Miele WDB 030 WCS W1 is eveneens lekker groot. Alleen de maximale capaciteit is met 7 KG wel 2 KG minder dan de Bosch.

Beste koop wasmachine: Bosch WAQ28363NL

De Bosch WAQ28363NL komt als beste koop wasmachine uit de test van de Consumentenbond. De Bosch WAQ28363NL scoort een 7,1 in de test, wel wat lager dan bovenstaande beste wasmachines uit de test, maar deze Bosch is ook zo’n €300 goedkoper!

Deze beste koop wasmachine beschikt over de zogeheten VarioPerfect functie van Bosch. Met deze functie verkort u wasprogramma’s met 65%. Zo kunt u snel 7 KG was wassen. Maar ook als u graag energiezuinig wast bent u goed bij deze Bosch. Met de EcoPerfect functie op deze wasmachine bespaard u tot wel 50% op uw energiekosten per wasbeurt.

Dankzij zijn koolborstelloze motor en waterbesparende sensoren is deze Bosch zeer energiezuinig. Hij is maar liefst 20% zuiniger dan wasmachines met een energieklasse van A+++. Bovendien beschikt deze beste koop wasmachine over een zelfreinigende wasmiddellade. Zo heeft u geen last van overtollige zeepresten en zal uw was altijd stralend schoon uit deze wasmachine komen.

Bovendien is deze beste koop wasmachine ook te koop in een bundel samen met de best geteste warmtepompdroger. Zo bespaard u op de aankoopkosten.

Wasmachine beste koop volgens de Consumentenbond

In tegenstelling tot de beste wasmachines uit de test, heeft deze Bosch wasmachine wel wat minpunten. De Bosch WAQ28363NL maakt meer lawaai en het synthetisch wasprogramma is langzamer.

Conclusie

Aangezien een wasmachine een behoorlijke investering is en bovenal de keuze enorm is, is het raadzaam om niet zomaar over te gaan tot de aanschaf van een nieuwe wasmachine. De hierboven aangegeven beste wasmachines en beste koop wasmachines zijn uitgebreid getest door de Consumentenbond. U weet op deze manier dat u zeker bent van een goede wasmachine zonder een kat in de zak te kopen.

Wij adviseren uw nieuwe wasmachine bij Coolblue aan te kopen. Wanneer u voor 23.59 uur besteld, zal uw nieuwe wasmachine de volgende dag gratis bezorgd, geplaatst en aangesloten worden! Doordat u de wasmachine online koopt zal u goedkoper uit zijn dan in een echte winkel. Bovendien biedt Coolblue een unieke extra gratis service, namelijk: uw nieuwe wasmachine wordt gratis bezorgd, neergezet en aangesloten. Het verpakkingsmateriaal wordt meegenomen. En heeft u geen lift? Dan bezorgen ze tot en met de 4e verdieping. En uw oude (defecte) wasmachine nemen ze gratis voor u mee. Dat noemen wij een goede service waar veel bedrijven nog van kunnen leren!

Heeft u zelf al ervaring met één van deze goede wasmachines? Help andere consumenten en deel uw ervaringen over deze wasmachine hieronder met andere consumenten.3

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van wasmachines door De Consumentenbond. Besparenmetvergelijken.nl heeft geen binding met deze organisatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *