Zorgverzekering premies 2019 zijn bekend

Ieder jaar maken zorgverzekeraars rond half november hun premies bekend. Dit seizoen was de deadline 12 november 2018. Dit betekent dat het zorgseizoen is begonnen en u nu kunt overstappen van zorgverzekering. Waarom is het slim om over te stappen van zorgverzekering?

Premie zorgverzekering stijgt

Ook dit jaar zijn de premies van zorgverzekeringen gestegen. De verschillen tussen de goedkoopste zorgverzekering en de duurste zorgverzekering zijn groter dan ooit. Het is dus verstandig om te vergelijken of u bij uw huidige zorgverzekeraar nog wel goed zit. De verschillen kunnen namelijk al oplopen tot zo’n € 400 per jaar.

Uw zorgverzekering vergelijken kunt u in slecht 5 minuten doen via onze zorgvergelijker. Dit is dus lekker makkelijk en snel verdient.

Hoeveel duurder wordt de premie?

De premie stijgt ten opzichte van 2018 gemiddeld met € 6,64 per maand. Het verschil tussen de goedkoopste zorgverzekering en de duurste zorgverzekering is € 35,25 per maand. Dit komt neer op € 423 per jaar. Ook kunnen de voorwaarden van uw huidige zorgverzekering aangepast zijn. Vergelijk uw huidige zorgverzekering dus zeker even met de concurrentie.

Niet alleen voor een goedkope premie

Natuurlijk is een lagere premie voor uw zorgverzekering leuk. Er kunnen echter ook andere redenen zijn om zorgverzekeringen te vergelijken. Zo kan uw zorg per jaar anders zijn. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u plannen heeft om zwanger te worden of dat u fysiotherapie verwacht nodig te hebben. Het is dan goedkoper om uw basisverzekering uit te breiden met extra dekkingen of uitbreidingen van uw basisverzekering. Zo zullen uw zorgkosten goedkoper uitvallen. Kijk dus ieder jaar kritisch naar welke zorg u verwacht nodig te hebben en pas uw verzekering aan naar uw wensen.

Wilt u namelijk naast u basisverzekering extra zaken meeverzekeren dan kan het zomaar zijn dat uw huidige verzekering een stuk duurder uitvalt dan een andere verzekering. Het is dus verstandig om ieder jaar even wat tijd in uw zorgverzekering te steken of u bij uw huidige zorgverzekeraar nog wel op de juiste plek zit.

Tot wanneer kan ik overstappen?

Overstappen van zorgverzekering kan tot en met 31 december 2018. Als u voor deze datum overstapt dan zegt uw nieuwe zorgverzekeraar uw oude zorgverzekering voor u op. Hier heeft u dus geen omkijken naar.

Als u uw huidige zorgverzekering zelf heeft opgezegd dan dient u voor 31 januari 2019 een nieuwe zorgverzekering te hebben afgesloten. Zelf opzeggen van uw zorgverzekering moet u uiterlijk voor 31 december 2018 hebben gedaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *