Autoverzekering duurder in 2018

Autoverzekering duurder in 2018

Helaas zijn in 2018 de premies van autoverzekeringen opnieuw fors gestegen. Ook in 2017 waren de autoverzekeringspremies fors duurder geworden, deze trend zet zich eveneens in 2018 door. De reden dat autoverzekeraars hun premies moeten verhogen is omdat hun kosten blijven stijgen. Er gebeuren te veel ongelukken en verzekeraars moeten hun kosten dekkend kunnen blijven houden om als een gezonde verzekeraar te kunnen blijven opereren.


Autoverzekeringen worden steeds duurder

Autoverzekeringen zijn in 2018 vergeleken met een jaar geleden gemiddeld 10 procent duurder geworden. Dit is vooral te wijten aan de toenemende verkeersongelukken. Verzekeraars zijn daardoor genoodzaakt hun verzekeringspremies te moeten verhogen. De kosten die zij maken worden namelijk verrekend in de premie die de verzekerden betalen.

Alle autoverzekeraars zijn duurder geworden

Uit onderzoek blijkt dat de premiestijging voor alle autoverzekeraars geldt. Alle autoverzekeraars zijn genoodzaakt om hun premies te moeten verhogen, overstappen van autoverzekering zorgt dus niet direct voor een lagere premie. Toch kan het interessant zijn om uw huidige autoverzekering te vergelijken met andere autoverzekeringen. Niet iedere autoverzekeraar laat hun premies even hard stijgen namelijk.

Ook alle soorten autoverzekeringen zijn duurder

Uit onderzoek blijkt dat alle soorten autoverzekeringen in 2018 vergeleken met 2017 flink zijn gestegen in premie. Alle dekkingen van autoverzekeringen stijgen; WA, WA beperkt casco en Allrisk autoverzekeringen. De WA-autoverzekering stijgt het hardst.

Gemiddelde percentages van de stijgingen

De WA-autoverzekering stijgt het hardst met een premiestijging van gemiddeld 13 procent. De WA beperkt casco autoverzekering stijgt gemiddeld met 10,5 procent. De Allrisk autoverzekering stijgt gemiddeld het minst hard, ongeveer 8 procent.

De gemiddelde Nederlander betaalt zo’n € 56 meer

Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Nederlander in 2018 ongeveer € 56 meer betaalt voor zijn of haar autoverzekering, dan een jaar eerder.

Waarom wordt de autoverzekering steeds duurder?

Zoals al aangegeven is de oorzaak van de premiestijgingen te wijten aan het toenemende aantal verkeersongevallen. De grootste oorzaak hiervan is het smartphone gebruik achter het stuur. Hoewel telefoongebruik achter het stuur wettelijk verboden is, pakt een groeiende groep automobilisten hun mobiel steeds vaker erbij achter het stuur.

Dit is een zorgwekkende ontwikkeling. Door het telefoongebruik achter het stuur is de aandacht van automobilisten minder aandachtig voor de weg. Deze onoplettendheid zorgt voor meer ongelukken dan ooit tevoren, waardoor autoverzekeraars diep in de buidel moeten tasten om de schadeclaims te kunnen betalen. De kosten voor autoverzekeraars zijn de laatste jaren flink opgelopen. Nu worden deze hogere kosten bij de verzekerde doorberekend in de vorm van stijgende autoverzekeringpremies. De voorspelling is dat de autoverzekering in 2019 nog duurder zal worden.

Bespaar op uw premie door autoverzekeringen te vergelijken

Stijgt ook uw premie bij uw huidige autoverzekeraar? Autoverzekeringen vergelijken is belangrijk om te besparen op uw premie. Autoverzekeraars trekken nog altijd graag nieuwe verzekeringsnemers aan. Hoe meer verzekerden, des te harder zij kunnen groeien als verzekeraar. Groeien is belangrijk voor verzekeraars, dus bieden velen vaak goedkope autoverzekeringen aan om nieuwe klanten te kunnen lokken.

Belangrijk is om jaarlijks opnieuw te vergelijken. Sommige autoverzekeraars late hun premies het ene jaar minder snel stijgen dan de concurrent. Het jaar erop kan dit trucje net andersom zijn. Door jaarlijks autoverzekeringen te vergelijken kunt u als consument daarvan profiteren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *