Autoverzekering voor jongeren

Goedkope autoverzekering voor jongeren

Een autoverzekering jongeren kan erg in de papieren lopen. Jongeren tot 24 jaar betalen vaak extra premie bovenop de standaard premie, dit komt omdat jongeren een extra risico factor zijn voor autoverzekeraars. Jongeren met weinig rijervaring zullen sneller schade veroorzaken dan meer ervaren bestuurders.

Voor jongeren welke hun eerste autoverzekering willen afsluiten loont het des te meer om online autoverzekeringen te vergelijken met elkaar. Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat de premies van autoverzekeringen ver uiteen kunnen lopen. De duurste verzekeraar was maar liefst bijna 5 keer zo duur dan de voordeligste verzekeraar.

Goedkoopste autoverzekering voor jongeren

De goedkoopste autoverzekering voor jongeren kan per verzekeraar sterk verschillen, tot zelfs een premie verschil van vijf maal. De beste methode om ervoor te zorgen dat u nooit teveel premie betaald is online de premies te vergelijken met elkaar. Zeker als beginnend bestuurder kunnen de premies sterk uiteen lopen. Vergelijk en bespaar eenvoudig honderden euro’s als beginnend bestuurder.

Kies niet voor een sportief racemonster

Als beginnend bestuurder is het verleidelijk om voor een sportief racemonster te kiezen, met het liefst zoveel mogelijk vermogen onder de motorkap. Helaas is dit niet verstandig. Niet alleen de premie per verzekeraar kan sterk verschillen, ook speelt het mee wat voor auto er verzekerd moet worden. Als beginnend bestuurder is het raadzaam om voor een lichte auto met weinig vermogen te kiezen. Kies niet voor een zwaar racemonster, deze zorgt voor een te hoge premie en u loopt sterk de kans dat u zich niet kan verzekeren bij de verzekeraar van uw keuze, omdat u een te groot risico zal vormen voor schade.

Houd de kans op ongelukken klein

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor jongeren, maar voor jongeren is dit wel de ultieme mogelijkheid om de premie zo snel mogelijk te laten zakken. Rijd defensief en voorzichtig, wanneer u een ongeluk maakt zal uw premie namelijk verhoogd worden. Wanneer u schadevrij rijd zal u no-claim opbouwen, wat zorgt voor korting op uw premie. Deze korting kan in enkele jaren al oplopen tot 70% of meer.

Ontdek de goedkoopste premies voor autoverzekering jongeren

Vergelijk onafhankelijk de goedkoopste premies en betaal nooit teveel voor uw premie! Online kan u gemakkelijk vergelijken en direct afsluiten. Wanneer u online heeft afgesloten kan u direct de weg op.

Autoverzekering jongeren vergelijken?

1 antwoord
  1. Peter zegt:

    Goedemiddag, ook ik ben vrijwel dagelijks bezig om verzekeringen te vergelijken. Met name jongeren zijn inderdaad vaak ten dupe van erg hoge premies. De tips die jullie bieden kunnen ze denk ik dan ook goed gebruiken!

    Groet Peter

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *