Vloerisolatie kosten

Vloerisolatie kosten

Vloerisolatie laten aanbrengen door een daartoe bevoegde specialist is een goede manier om uw woning duurzamer te (laten) maken. Vloerisolatie verhoogd uw wooncomfort en zal zorgen voor een lagere energierekening. De kosten voor vloerisolatie zijn afhankelijk van uw woning. Zo zal uiteraard de vloeroppervlakte mee spelen bij de berekening, maar ook welk isolatiemateriaal u kiest, of u een kruipruimte heeft en het belangrijkste met welke vloerisolatie specialist u in zee gaat.

De vloerisolatie kosten kunnen ver uiteen lopen vergelijk gratis en vrijblijvend meerdere offertes met elkaar. Met het vergelijken van offertes kan u maar liefst tot 40% besparen. Wanneer u vloerisolatie of kruipruimte isolatie heeft laten aanbrengen zal u afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal en vloeroppervlak tot zo’n €250 per jaar besparen.

Vloerisolatie kosten

De kosten voor vloerisolatie zijn zoals in de inleiding al aangegeven sterk afhankelijk van meerdere factoren. De belangrijkste factor heeft u echter zelf in de hand, dat is namelijk offertes aanvragen en deze zelf vergelijken. De gemiddelde prijs van vloerisolatie laten aanbrengen ligt rond de €25 per m².

Op de arbeidsuren zit een verlaagd BTW tarief van 6%. Dit maakt het voor u nog aantrekkelijker om over te gaan op vloerisolatie. Verder kan het zijn dat er lokale subsidies acties zijn, de vloerisolatiespecialist waar u mee in zee zal gaan kan u hierover inlichten.

Terugverdientijd van vloerisolatie

De terugverdientijd voor vloerisolatie is zo’n 5 tot 8 jaar. Wanneer u de investering heeft terugverdient zal u elk jaar zo’n €3 per m² besparen, uw gehele leven lang. U geniet van een hoger comfort en uw woningwaarde zal stijgen. Wanneer u vloerisolatie combineert met spouwmuurisolatie en dakisolatie, zal u gigantisch besparen op uw energierekening. Bovendien zal uw wooncomfort en woningwaarde nog verder verhoogd worden.

Welke vloerisolatie soorten zijn er?

De vloerisolatie kosten kunnen behoorlijk uiteen lopen. Dit komt omdat er zowel verschillende soorten isolatiematerialen zijn, als verschillende soorten van isoleren.

De meestvoorkomende isolatie methoden zijn het gebruik van vloerisolatieplaten gemaakt van glaswol of steenwol, deze worden onder uw vloer geplaatst. Ook kan er worden gekozen voor thermoskussens. Deze isolatiemethoden hebben de hoogste isolatie waarden. Houd bij het vergelijken van de offertes altijd rekening met de isolatiewaardes, hoe hoger de isolatiewaarden hoe beter het isoleert, hoe meer geld u bespaard op uw energierekening.

Vraag gratis offertes aan en kom er achter welk isolatiemateriaal voor uw woning geschikt is.

Gratis vloerisolatie offertes ontvangen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *