Spouwmuurisolatie kosten

Spouwmuurisolatie kosten

Spouwmuurisolatie laten aanbrengen is een bijzonder goede investering. Met spouwmuurisolatie kan u uw oude woning bijna net zo goed isoleren als de huidige nieuwbouwwoningen van deze tijd. Met spouwmuurisolatie geniet u van de vele voordelen die een goed geïsoleerd huis u bieden. De investering van spouwmuurisolatie heeft u ongeveer in 3.5 jaar terug verdient, na deze 3.5 jaar zult u blijvend profiteren van een lagere energierekening!

De spouwmuurisolatie kosten kunnen flink uiteen lopen. Wij bieden u de mogelijkheid om gratis meerdere offertes te ontvangen, zodat u tot 40% kan besparen.

Spouwmuurisolatie offertes vergelijken

Betaal niet teveel voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Het vergelijken van spouwmuuroffertes kan u hierbij helpen. U kan online gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen van lokale spouwmuurisolatie specialisten. Besparingen tot 40% zijn mogelijk wanneer u bij Solvani een offerteaanvraag indient.

Met het isoleren van uw spouwmuren kan uw jaarlijkse besparing oplopen tot €500 per jaar, afhankelijk van uw woninggrootte. Deze besparing komt neer op een gemiddelde terugverdientijd van slechts 3.5 jaar. Uw spouwmuren laten isoleren is daarom één van de snelst terugverdienende methoden om energie te besparen.

Voordelen van spouwmuurisolatie laten aanbrengen

De meeste warmte in uw woning gaat verloren via de muren van uw woning. Het isoleren van uw spouwmuur is daarom een uiterst krachtige methode om energie te kunnen besparen. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie kan u een energiebesparing van maar liefst 35% opleveren. Met een terugverdientijd van zo’n 3.5 jaar is dit de beste investering in het terugbrengen van uw energiekosten.

Naast het feit dat spouwmuurisolatie zorgt voor een warmte isolerende werking, zorgt het er ook voor dat het in de zomer de warmte juist buiten de woning houd. Hierdoor zal uw woning in de zomer merkbaar koeler aanvoelen dan dat u voorheen gewend was.

Bereken direct wat spouwmuurisolatie u zal gaan kosten en opleveren!

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur is een open ruimte (spouw) tussen de binnen- en buitenmuur. Deze spouw is bij de meeste woningen gebouwd tussen 1930 en 1980 niet geïsoleerd. Woningbezitters van deze woningen verliezen veel geld, aangezien zo’n 1/3e deel van de warmte via de muur verloren gaat.

Hoe werkt het aanbrengen van spouwmuurisolatie in mijn woning?

Van buitenaf worden er kleine gaatjes in de voegen geboord. Door deze gaatjes word het isolatiemateriaal in de spouwruimte gespoten. Dit isolatiemateriaal kan schuim, korrelvormig of vezelvormig zijn. Wanneer de isolatie is toegepast worden de gemaakte gaatjes weer dicht gevoegd. Uw spouw isoleren is een klus die in 1 dag gedaan kan worden, zonder rommel in uw woning.

Welke spouwmuurisolatie dien ik te kiezen?

Er zijn veel verschillende soorten isolatie welke gebruikt kunnen worden voor de isolatie van uw spouwmuur. Elk isolatiemateriaal heeft zijn eigen kenmerken en isolatiewaarden, waardoor de keuze van isolatiemateriaal per woning kan variëren. De isolatie specialist van uw keuze kan u informeren welke isolatievorm voor uw woning het meest geschikt is.

spouwmuurisolatie offertes

Spouwmuurisolatie kosten

Met de prijs en daaraan de terugverdientijd gekoppeld is spouwmuurisolatie de meest lucratieve manier om energiebesparende maatregelen toe te passen aan uw woning. Met een subsidie in de vorm van 6% btw i.p.v. 21% btw word het nog aantrekkelijker om spouwmuurisolatie toe te laten passen.

Voor de gemiddelde tussenwoning liggen de kosten van spouwmuurisolatie rond de €800 met het verlaagde btw tarief toegepast. Voor de gemiddelde hoekwoning of vrijstaande woning zijn de kosten tussen de €1500 en €2000. De kosten liggen hoger, maar de besparingen liggen ook hoger. De gemiddelde kosten liggen tussen de €14 en €25 per m2.

In de meeste gevallen zal u de gemaakte kosten binnen 3.5 jaar terugverdient hebben. Na deze 3.5 jaar zal u elk jaar nog steeds honderden euro’s besparen en tegelijkertijd dan ook verdienen. Met het vergelijken van spouwmuurisolatie offertes zal u nog meer kunnen besparen. De offerteprijzen van isolatie specialisten kunnen soms behoorlijk verschillen. Vergelijk daarom gratis en geheel vrijblijvend en vraag tot 5 offertes aan van isolatiespecialisten bij u in de regio.

Subsidie op spouwmuurisolatie

In Nederland worden energiebesparende maatregelen gestimuleerd met bijvoorbeeld subsidies. Helaas is er voor spouwmuurisolatie momenteel geen landelijke subsidie in Nederland. Wel kan u profiteren als ‘subsidie’ van een verlaagd btw tarief van 6% op spouwmuurisolatie werkzaamheden.

Overige subsidies

Provincies en/of gemeentes kunnen ook eigen regelen hebben met betrekking tot energiebesparende maatregelen. U kan hier meer informatie over inwinnen bij de lokale specialist waarmee u in zee wil gaan.

Gratis spouwmuurisolatie offertes ontvangen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *