Wat kost een crematie zonder verzekering

Wat kost een crematie zonder verzekering?

De kosten van een crematie zonder verzekering kunnen ver uiteenlopen en zijn in principe volledig afhankelijk van uw wensen en behoeften. Bij uw overlijden kunt u ervoor kiezen om uzelf te laten cremeren of te laten begraven. Bij een crematie zijn de kosten veelal lager dan bij een begrafenis. Dit komt omdat u bij een crematie niet met grafkosten te maken heeft, die al snel oplopen tot minimaal € 1.000.

In Nederland kost een crematie in het crematorium zo’n € 1.200. Naast deze crematiekosten heeft u te maken met basiskosten, deze komen voor bij iedere uitvaart, zowel bij een begrafenis als een crematie. Deze basiskosten bestaan uit: kosten voor de diensten van de uitvaartverzorgers, laatste verzorging van de overledene en de bezorging van de grafkist. Hou verder nog rekening met kosten voor bijvoorbeeld bloemen, rouwkaarten, rouwvervoer en catering


Wat kost een crematie zonder verzekering in totaal?

De kosten voor crematie zonder verzekering zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Als u de as in een urn wilt bewaren i.p.v. uitstrooien, komen er nog kosten bij voor de urn. Hoe uitgebreid u de koffietafel wil hebben? Of dat u nog graag speciale behoeften en/of wensen heeft.

Over het algemeen kunt u ervan uit gaan dat een crematie enkele duizenden euro’s voordeliger zal uitvallen dan een begrafenis. Bij een crematie is een grove richtlijn om rekening mee te houden tussen de € 5.500 en € 8.000. Een begrafenis kost al snel tussen de € 8.000 en € 10.500

Crematiekosten in het weekend

Wanneer een crematie in het weekend plaatsvindt kunnen de crematiekosten hoger uitvallen. Bij een crematie in het weekend wordt er namelijk weekendtoeslag berekend over enkele standaardbedragen. Vaak komt er een weekendtoeslag bij het rouwvervoer en eventuele dragers voor de kist.

Wat kost het verstrooien van de as?

De kosten voor het verstrooien van de as hangen voor een groot deel af waar u de as wil laten verstrooien. Verstrooiing boven een strooiveld of boven zee kunnen variëren van zo’n € 70 tot € 130.

Wanneer u de as in een urn wilt bewaren zullen de kosten wat hoger oplopen. Afhankelijk van het materiaal van de urn kunnen de kosten variëren tussen de € 300 en € 500.

Beschikt u al over een uitvaartverzekering?

De kosten die voortkomen uit een crematie kunnen hoog oplopen. Een gemiddelde crematie kost al snel rond de € 7.000. Deze kosten dienen door uw nabestaanden voldaan te worden. Om uzelf te verzekeren voor deze kosten en nabestaande niet met onverwachte kosten en keuzes achter te laten kunt u zichzelf verzekeren met een uitvaartverzekering.

Een uitvaartverzekering bestaat er in twee varianten. Namelijk de natura uitvaartverzekering en de uitvaartverzekering in geld. Met een natura uitvaartverzekering kunt u al uw wensen en behoeften vooraf vast laten leggen met de uitvaartverzekeraar, op deze manier zorgt u ervoor dat u uw nabestaanden niet met onverwachte keuzes achter laat. Met een uitvaartverzekering in geld zal er na uw overlijden een geldbedrag worden uitgekeerd aan uw nabestaanden. Met dit geldbedrag kunnen uw nabestaanden de uitvaart voldoen. Echter, heeft u zelf geen invloed meer in bepaalde keuzes en zullen uw nabestaanden het heft in eigen handen krijgen. Om deze reden kiezen de meeste mensen voor de natura uitvaartverzekering.

Genoemde bedragen betreffen gemiddelde indicaties en zijn voor een groot deel afhankelijk van uw huidige leeftijd. Wanneer u online vergelijkt en afsluit, zal u samen met de uitvaartverzekeraar tot een nauwkeurigere indicatie kunnen komen die volledig op uw wensen is afgestemd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *