Uitvaartverzekering afsluiten op latere leeftijd

Uitvaartverzekering afsluiten op latere leeftijd

Een uitvaartverzekering op latere leeftijd afsluiten? Kan dit? Een uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd is voor ouderen nog gewoon mogelijk. Bekijk direct uw mogelijkheden en vergelijk uitvaartverzekeringen zodat u nooit teveel betaalt. U bent zo zeker van een goede uitvaart.

Met een uitvaartverzekering kunt u al uw wensen vooraf vast laten leggen op papier bij de desbetreffende uitvaartverzekering van uw keuze. Zo ontlast u tevens uw nabestaanden met belangrijke keuzes, u hebt ze immers zelf al gemaakt en laten vastleggen.

Houd er wel rekening mee dat de totaal betaalde premie voor uw overlijden in sommige gevallen hoger kan uitvallen dan wanneer u al op een vroege leeftijd was begonnen met premie betalen voor een uitvaartzekering. Hoe ouder u wordt hoe hoger de maandelijkse premie zal zijn.

Op het moment dat u een hoge leeftijd bereikt, van bijvoorbeeld 90 jaar of ouder, dan is het op jonge leeftijd beginnen met premie betalen velen malen voordeliger. Bijkomstig voordeel van jong beginnen is dat u als ouders uw kinderen tot een leeftijd van 18 jaar gratis meeverzekerd.


 

Uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd

Wellicht heeft u nog niet eerder stil gestaan wat er komt kijken bij uw overlijden en heeft u nog niet nagedacht over een uitvaartverzekering. Daarom is het vaak mogelijk om tot uw vijfenzeventigste (75e) verjaardag een uitvaartverzekering af te sluiten.

Wanneer u uw nabestaande niet met dure kosten en moeilijke keuzes wil achterlaten is een uitvaartverzekering de perfecte keuze. U kunt uw wensen vast laten leggen bij uw uitvaartverzekeraar en ervoor zorgen dat u uw nabestaande niet met moeilijke keuzes achter laat.

Bovendien is een uitvaartverzekering uniek in zijn soort welke als enigste verzekering daadwerkelijk over zal gaan tot uitkering. Deze verzekering kan dus zeer interessant zijn om ook op latere leeftijd nog af te sluiten.

Hogere kosten voor uitvaartverzekering op oudere leeftijd

Om voor u een waardige uitvaart te kunnen verzorgen dient een uitvaartverzekeraar het risico op overlijden in te schatten.

Een uitvaartverzekeraar doet dit op basis van leeftijd. Hoe ouder u bent, hoe minder jaren er relatief gezien over zullen blijven om premie te betalen. Doordat de verzekeraar voldoende kapitaal op dient te bouwen om voor u een waardige uitvaart te kunnen verzorgen zal u naar gelang uw leeftijd meer premie moeten betalen.

Het is raadzaam om een uitvaartverzekering zo vroeg mogelijk aan te gaan. We raden u aan om een uitvaartverzekering zo jong mogelijk aan te gaan, maar sowieso voor uw zeventigste verjaardag af te sluiten en uiterlijk voor uw vijfenzeventigste verjaardag. Na deze leeftijd zullen veel uitvaartverzekeraars u niet meer accepteren, omdat u een te groot risico vormt.

Uitvaartverzekering vanaf 18 jaar

Wanneer u besloten heeft om uzelf te verzekeren met een uitvaartverzekering, is het raadzaam om zo vroeg mogelijk te beginnen met het betalen van premie. Nederlanders worden steeds ouder en leeftijden van 90 jaar en ouder zijn geen uitzonderingen meer.

Wanneer u deze respectabele leeftijd bereikt heeft, was het in alle gevallen voordeliger om op jonge leeftijd te starten met het betalen van premie i.p.v. pas op oudere leeftijd. Een uitvaartverzekering vanaf 18 jaar afsluiten kan dus bijzonder interessant zijn.

Vragen of opmerkingen? Laat gerust uw reactie onderaan dit bericht achter. Gebruik de buttons hieronder om te delen met uw vrienden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *