TV kopen

TV kopen

Een nieuwe tv kopen? Tegenwoordig is er enorm veel keus, van een led tv tot een oled tv, er zijn enorm veel soorten tv’s op de markt. Maar wat is nu de beste tv voor u? Wij zullen u in dit artikel wegwijs maken, zodat u binnen enkele minuten exact weet welke tv u het best kan kopen. U kan uw nieuwe tv direct online bestellen en profiteren van extra korting!

Nieuwe tv kopen

Wanneer u een nieuwe tv gaat kopen zal er veel op u af komen. Zo zal u eerst moeten bepalen wat voor type tv u wil kopen. U kan hierbij kiezen uit LED of OLED. In dit artikel kan u de verschillen lezen tussen een LED en een OLED tv.

LED tv’s zijn leverbaar in verschillende resoluties (beeldkwaliteit), namelijk: Full HD, 4K Ultra HD en Super Ultra HD. Verder kan uw nieuwe tv over verschillende functies beschikken, zoals: SMART, Curved en/of 3D functionaliteit. Wij zullen u exact vertellen wat welke functionaliteit doet.

 • Keuzehulp
  (welke tv kopen?)
 • Top 10 tv’s
  (meest verkochte tv’s)
 • TV aanbiedingen
  (de beste aanbiedingen)
 • Beste tv’s
  (ongeacht de prijs)
 • Beste koop tv’s
  (prijs/kwaliteit)

TV kopen waar op letten

Een aantal tips bij het kopen van een nieuwe tv. Als eerst dient u een keuze te maken uit het type televisie. In grote lijnen kan u kiezen uit een LED tv of een OLED tv. Waarbij de LED tv prijstechnisch voor de meeste consumenten de voorkeur zal hebben. De OLED technologie is (nog) erg prijzig.

Wanneer u kiest voor een LED tv kan u kiezen uit meerdere resoluties oftewel beeldkwaliteiten. Hierbij kan u kiezen uit Full HD, 4K UHD of SUHD. Waarbij op dit moment 4K UHD het vaakst verkocht word.

Smart tv kopen

Wanneer u een nieuwe tv gaat kopen zullen de meeste direct kiezen voor een smart tv. En niet gek, een smart tv is een slimme tv met de nieuwste technieken, een tv met internet toegang en niet meer weg te denken uit de Nederlandse woonkamer.

SMART tv kopen

Met een smart tv kan u internetten, films huren, tv programma’s en series terug kijken, youtube films bekijken en zelfs webcammen, skypen, en apps bedienen. Met een smart tv bent u altijd voorzien van de nieuwste technieken, uw tv is namelijk verbonden met het internet. Zodoende kan de producent van de tv altijd hun tv’s van een update voorzien.

Een smart tv kopen is in onze opinie dus een minimale vereiste wanneer u een nieuwe tv gaat kopen. Deze is namelijk voorbereid op de toekomst en minder onderhevig aan veroudering.

LCD tv kopen

Een LCD tv kopen? LCD is een verouderde techniek en vervangen door de LED tv. Het is dus niet meer mogelijk om een LCD tv te kopen.

LED tv kopen

Een LED tv kopen? De LED tv is de opvolger van de LCD tv. Een LED tv heeft als grootste voordeel ten opzichte van LCD tv’s dat ze een dunner scherm en een langere levensduur hebben. LED tv’s zijn momenteel de meest verkochte televisies in Nederland.

LED tv kopen

Wat is het voordeel van een led tv?

Het belangrijkste voordeel van een LED tv ten opzichte van een LCD tv is de andere manier van achtergrondverlichting (backlight). Een LCD tv maakt gebruik van CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamp). Een LED tv maakt zoals de naam al doet vermoeden gebruik van meerdere LED lampen (Light Emitting Diode). Door deze andere manier van achtergrondverlichting heeft een LED tv een aantal mooie voordelen ten opzichte van een LCD tv:

 • Tot 50% Voordeliger in energieverbruik
 • Platter
 • Hogere response tijd
 • Betere beeldkwaliteit

Plasma tv kopen

Een plasma tv kopen? Plasma is net als LCD een verouderde techniek en vervangen door de OLED tv. Het is dus niet meer mogelijk om een plasma tv te kopen.

De laatste plasma tv verliet in 2014 de fabriek. De plasma televisies welke u nog in de winkels/webshops terug zal vinden zijn dus verouderde modellen. Voor plasma is een beter alternatief terug gekomen, namelijk de OLED televisie. Een OLED tv biedt alle voordelen van een plasma: diepe zwartwaarden, rijke kleuren en vloeiende beelden. OLED biedt de nieuwste technologieën zoals 4K (Ultra HD) en de weergave van HDR. HDR staat voor High dynamic range. HDR zorgt voor beelden met een hoog dynamisch bereik (zowel zeer donkere delen als zeer heldere delen worden levensecht weergegeven).

OLED tv kopen

Een OLED tv is op dit moment nog erg duur om te kopen. OLED is de nieuwste techniek binnen de televisie branche en de opvolger van zowel de plasma als de LED tv, waardoor het nog vrij prijzig is. Een OLED tv is voorzien van een ultra dun en mega scherp scherm. OLED zal over enkele jaren de standaard voor televisies worden.

OLED tv kopen

OLED is de afkorting voor Organic Light Emetting Diode (Nederlands: organische lichtemitterende diode). Een OLED tv is voorzien van een compleet nieuwe displaytechniek. Het beeldscherm bestaat uit miljoenen organische LED’s, de toevoeging ‘O’ staat dus voor ‘Organisch’. Dit betekend dat de LED’s zelf licht kunnen geven, zodat er geen achtergrondverlichting meer nodig is. Het grootste voordeel hierbij is dat zwart ook echt perfect zwart is en het scherm extreem dun gemaakt kan worden. Een OLED tv geeft dus een betere beeldkwaliteit dan een LED tv.

OLED tv 4K LG

 • Keuzehulp
  (welke tv kopen?)
 • Top 10 tv’s
  (meest verkochte tv’s)
 • TV aanbiedingen
  (de beste aanbiedingen)
 • Beste tv’s
  (ongeacht de prijs)
 • Beste koop tv’s
  (prijs/kwaliteit)

Full HD tv kopen

Full HD tv’s (1080p) zijn de opvolgers van de HD ready tv’s (720p). Een Full HD tv heeft een resolutie van 1920 x 1080, waar de HD ready nog maar een resolutie van 1280 x 720 had. Door de hogere resolutie heeft Full HD meer beeldlijnen en is hierdoor een stuk scherper dan een HD ready tv.

Full HD heeft echter alweer een opvolger, namelijk 4K UHD. Waarbij de ‘U’ staat voor ‘Ultra’ HD.

Full HD tv kopen

4K tv kopen (Ultra HD tv)

De 4K tv is de opvolger van de Full HD tv. Een 4K tv staat ook wel bekend als UHD tv of Ultra HD tv (Ultra High Definition). Ultra HD tv’s hebben een 4 keer zo hoge resolutie (pixels) als Full HD tv’s. UHD tv’s worden daarom ook vaak 4K Ultra HD televisies genoemd. Een 4K of een UHD tv heeft een 4 keer zo scherp beeld als een Full HD tv.

4K tv kopen

4K tv kopen of niet? De voordelen van 4K

Doordat een 4K tv 4 keer zoveel pixels als een Full HD tv heeft, resulteert dit direct in een 4 keer zo scherp beeld. Hierdoor zal u details nog duidelijk zien. Een UHD tv geeft een dermate gedetailleerd beeld dat het lijkt alsof u er zelf bij bent!

Bij een Full HD tv kunt u van dichtbij de pixels met het blote oog zien. Bij een 4K UHD tv ziet u deze pixels bijna niet meer. Dit heeft als voordeel dat u bij een 4K Ultra HD tv dichter bij het scherm kan zitten. Hierdoor kunt u een grotere tv in uw woonkamer plaatsen. Een vuistregel bij 4K tv’s voor het bepalen hoe ver u minimaal van uw tv af moet zitten is drie keer het schermdiagonaal.

De Consumentenbond over 4K tv’s

Uiteraard heeft de Consumentenbond al een aantal 4K UHD tv’s getest. De Consumentenbond was duidelijk over hun eerste bevindingen en hun eerste indruk was dus zeer goed. De Consumentenbond vond de beeldkwaliteit van de 4K televisies een enorm stuk beter dan van een Full HD tv. Het geluid van de geteste modellen vond de Consumentenbond ook beter, wat bij veel Full HD tv’s de laatste jaren steeds minder werd omdat schermen steeds dunner worden.

SUHD tv kopen

SUHD tv’s, waarbij de ‘S’ staat voor ‘Super’ hebben een nog scherper beeld dan de 4K UHD tv’s. De technologie SUHD wordt veel verwerkt in de Samsung televisies en biedt ten opzichte van 4K een nog betere contract, helderheid en kleurweergave. Door het gebruik van nanokristal-technologie zijn de schermen nog energiezuiger geworden en geniet u van 64 keer meer kleurexpressies dan bij een conventionele televisies. De nanokristal-technologie wordt ook wel de Quantum Dot technologie genoemd.

Samsung SUHD tv kopen

SUHD blijft echter alleen een verbetering van de LED tv’s. Het is geen compleet nieuwe beeldtechnologie, zoals OLED wel is. Het voordeel van SUHD is echter wel dat het prijskaartje een stuk vriendelijker is dan van OLED. Zoekt u echter het beste van het beste dan steekt OLED er nog altijd met kop en schouders bovenuit.

3D tv kopen

Bij het kopen van een 3D tv dient u rekening te houden met twee verschillende soorten 3D tv’s, namelijk actief en passief. Bij actieve 3D televisies hebt u een 3D bril nodig welke werkt op batterijen, bij passieve 3D televisies kan u een 3D bril gebruiken zonder batterijen.

3D tv kopen

Actieve of passieve 3D tv kopen

Zoals gezegd kan je 3D televisies onderverdelen in twee soorten. Zowel actieve als passieve 3D tv’s hebben hun voor- als hun nadelen.

Voordelen actieve 3D tv’s

 • De 3D beelden zijn van hogere kwaliteit

Nadelen actieve 3D tv’s

 • Dure en zware 3D brillen
 • 3D brillen hebben batterijen nodig

Voordelen passieve 3D tv’s

 • Lichte en goedkope 3D brillen
 • 3D brillen zonder batterijen
 • De 3D techniek is comfortabeler

Nadelen passieve 3D tv’s

 • Beeldkwaliteit word minder in 3D

Bij het kopen van een 3D tv is het belangrijk een keuze te maken tussen actief of passief. Gaat u voor de betere beeldkwaliteit van actieve 3D of voor het comfort en de lagere kosten van passieve 3D? Bij het kopen van een nieuwe 3D tv is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van het schermdiagonaal. Koopt u een te kleine tv dan is het 3D effect minder goed te waarnemen. Het is verstandig een zo groot mogelijke 3D tv te kopen, zodat de 3D beelden werkelijk tot hun recht kunnen komen.

Curved tv kopen

Wanneer u een curved tv koopt, koopt u een televisie met een gebogen scherm. Door dit gebogen scherm zal u een nog betere en mooiere televisie ervaring beleven en haalt u als het ware de bioscoop in huis. In de bioscopen staat het scherm namelijk ook gebogen. Nu kan u deze unieke bioscoop ervaring ook in huis halen door middel van een curved tv te kopen.

Curved tv kopen

Curved tv of niet? De voordelen en de nadelen

Curved tv is een nieuwe technologie en nog niet alle televisie fabrikanten bieden curved tv’s aan. Curved televisies hebben ten opzichte van ‘normale’ televisies een aantal voordelen, maar er zijn helaas ook wat nadelen.

Voordelen
Meer diepte dankzij de Curve: Door het gebogen scherm ervaart u meer diepte, zodat de beelden nog realistischer worden weergegeven. Dit komt omdat de curve van het gebogen scherm gelijk staat aan de menselijke oogbolling.

Grotere kijkhoek: Door de Curve van de televisie heeft de tv een grotere kijkhoek dan een platte tv. De kleuren van een curved tv blijven tot een hoek van 35 graden hetzelfde.

Fantastisch design: Een curved tv is voorzien van een fantastisch design wat in elke woonkamer gezien mag worden.

Nadelen
Wandmontage: Een curved tv neemt vanwege het gebogen scherm meer ruimte in beslag dan een platte tv. Curved tv’s worden met handige voeten/standaarden geleverd, maar ook bij neerzetten zal een curved tv meer ruimte in beslag nemen.

Grootte van het scherm: Curved televisies komen vooral tot hun recht bij grotere schermdiagonalen. De kleinste curved tv begint daarom pas vanaf 40 inch. Ander nadeel kan zijn dat u de grootste keuze in curved televisies pas heeft bij 55 inch of 65 inch. Dat is jammer voor de zeer kleine woonkamers.

Conclusie

Bij het kopen van een nieuwe tv komen een hoop vragen naar boven kopen van een nieuwe tv zo gemakkelijk nog niet, en om het u nog makkelijker te maken is er ook nog eens enorm veel aanbod van televisies op de markt. Het is daarom aan te raden om niet over één nacht ijs te gaan en een tv te kopen welke op meerdere fronten goed uit de verf komt. Een tv van €600 kan zomaar een betere koop zijn dan een tv van €900, wat wij u hiermee willen aangeven is dat de prijs niet alles zegt bij een televisie en er behoorlijk wat kwaliteitsverschillen kunnen zijn.

Om een weloverwogen beslissing te nemen adviseren wij u om tv te kopen welke als best getest of als beste koop uit de test komt. Deze televisies scoren op alle fronten goed en u bent zeker van een goede tv voor een prima prijs!

Weet u al welke TV u gaat kopen? Heeft u een vraag of komt u er niet uit? Heeft u een aanvullende tip? Laat het ons (en andere consumenten) weten in de comments hieronder.

 • Keuzehulp
  (welke tv kopen?)
 • Top 10 tv’s
  (meest verkochte tv’s)
 • TV aanbiedingen
  (de beste aanbiedingen)
 • Beste tv’s
  (ongeacht de prijs)
 • Beste koop tv’s
  (prijs/kwaliteit)
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *