Beste SSD

Beste SSD 2019

Wat is de beste SSD van 2019? Steeds meer laptops en computers worden voorzien van een SSD, gezien de steeds verder dalende prijzen van SSD’s is dit natuurlijk niet gek. Welke SSD is nu de beste koop en welke SSD is nu de beste en snelste SSD van dit moment? Wij zullen u hierbij helpen, lees snel verder en ontdek de beste SSD’s van dit moment.

Beste SSD merk

De beste SSD merken welke met kop en schouders er bovenuit steken wat betreft prijs en kwaliteit zijn op dit moment Samsung en Crucial. Samsung vanwege hun prestaties en Crucial vanwege hun prijs/kwaliteit verhouding.

SSD test 2019

Voor de SSD test 2019 hebben wij gebruik gemaakt van verschillende onafhankelijk testen. Wij hebben voor de test “beste SSD’s” gebruik gemaakt van Tweakers, Hardware.info en Computer totaal. Lees snel verder en ontdek de beste en snelste SSD’s uit de test.

Beste SSD

De beste SSD in alle verschillende testen is de Samsung 860 PRO. Deze SSD is bloedsnel en laat alle concurrentie ver achter zich, zeker die van andere merken. Samsung heeft deze 860 PRO volledig zelf ontwikkeld, dit betekent dat het gat niet snel te dichten zal zijn door de concurrentie. Als geld geen rol speelt verkiezen wij de Samsung 860 PRO als beste SSD.

De Samsung 860 PRO is verkrijgbaar in de volgende varianten: 256 GB, 512 GB, 1TB en 2TB.

Beste koop SSD

Als beste koop SDD zien wij drie SSD’s naar voren komen, welke absolute topprestaties combineren met een vriendelijke prijs. Opvallend hierbij is dat de duurste van deze drie ook de beste prestaties laat zien. Wij zullen ze dan ook op volgorde van prestatie/prijs behandelen.

Beste koop SSD: Samsung 860 EVO

De Samsung 860 EVO serie is het kleine broertje van de 860 PRO serie, welke als beste SSD uit de test komt. De 860 EVO serie is de enige SSD die vrij dicht in de buurt van de 860 PRO serie weet te komen. Dit is ook niet gek, in de 860 EVO worden veel dezelfde technieken gebruikt van de PRO serie, maar op bepaalde punten heeft Samsung wat concessies gedaan zodat ze de prijs konden drukken. Deze 860 EVO serie is echter nog altijd bloed snel en laat de concurrentie op alle vlakken onder zich.

De Samsung 860 EVO is beschikbaar in de volgende grootten: 250GB, 500GB, 1TB, 2TB en 4TB

Beste koop SSD: Samsung 750 EVO

Wederom is de tweede beste koop een Samsung SSD. De Samsung 750 EVO serie is het kleinere broertje van de 860 EVO. De Samsung 750 EVO gebruikt dezelfde technieken als de 860 EVO, enige verschil zit hem in het gebruikte flashgeheugen. Bij de 750 EVO gaat het om traditioneel ‘plat’ NAND, terwijl de 860 EVO gebruik maakt van het ‘3D’ V-NAND wat door Samsung zelf ontwikkeld is.

In theorie betekent dit een kortere levensduur en dat zien we ook terug in de garantie, namelijk 3 jaar i.p.v. 5 jaar voor de 860 EVO. Het ‘plat’ NAND wordt echter door elk ander merk ook gebruikt in hun SSD’s. Gezien zijn zelfde prestaties en zijn vriendelijkere prijs is dit eveneens een zeer goede prijs/kwalitatieve keuze.

Update: Helaas heeft Samsung recent besloten om de Samsung 750 EVO uit productie te nemen. Inmiddels is de prijs van de 860 EVO wel op hetzelfde prijsniveau gekomen waar de 750 EVO voor geprijsd was..

Beste koop SSD: Crucial MX500

De Crucial MX500 is niet zo snel als de twee voorgaande SSD’s van Samsung, maar deze MX500 is zeker niet traag te noemen. Hij scoort dan ook eveneens zeer goed op prestaties in alle testen! Bovendien is deze SSD natuurlijk nog altijd veel sneller dan de traditionele harde schijf, waardoor deze SSD de beste koop is voor iedereen die een SSD zoekt voor niet teveel geld!

De Crucial MX500 is beschikbaar in de volgende grootten: 250 GB, 500 GB, 1 TB en 2 TB

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *