Beste SSD

Beste SSD 2018

Wat is de beste SSD van 2018? Steeds meer laptops en computers worden voorzien van een SSD, gezien de steeds verder dalende prijzen van SSD’s is dit natuurlijk niet gek. Welke SSD is nu de beste koop en welke SSD is nu de beste en snelste SSD van dit moment? Wij zullen u hierbij helpen, lees snel verder en ontdek de beste SSD’s van dit moment.

Beste SSD merk

De beste SSD merken welke met kop en schouders er bovenuit steken wat betreft prijs en kwaliteit zijn op dit moment Samsung en Crucial. Samsung vanwege hun prestaties en Crucial vanwege hun prijs/kwaliteit verhouding.

SSD test 2018

Voor de SSD test 2018 hebben wij gebruik gemaakt van verschillende onafhankelijk testen. Wij hebben voor de test “beste SSD’s” gebruik gemaakt van Tweakers, Hardware.info en Computer totaal. Lees snel verder en ontdek de beste en snelste SSD’s uit de test.

Beste SSD

De beste SSD in alle verschillende testen is de Samsung 850 PRO. Deze SSD is bloedsnel en laat alle concurrentie ver achter zich, zeker die van andere merken. Samsung heeft deze 850 PRO volledig zelf ontwikkeld, dit betekend dat het gat niet snel te dichten zal zijn door de concurrentie. Als geld geen rol speelt verkiezen wij de Samsung 850 PRO als beste SSD.

De Samsung 850 PRO is verkrijgbaar in de volgende varianten: 256 GB, 512 GB, 1TB en 2TB.

Beste koop SSD

Als beste koop SDD zien wij drie SSD’s naar voren komen, welke absolute topprestaties combineren met een vriendelijke prijs. Opvallend hierbij is dat de duurste van deze drie ook de beste prestaties laat zien. Wij zullen ze dan ook op volgorde van prestatie/prijs behandelen.

Beste koop SSD: Samsung 850 EVO

De Samsung 850 EVO serie is het kleine broertje van de 850 PRO serie, welke als beste SSD uit de test komt. De 850 EVO serie is de enige SSD die vrij dicht in de buurt van de 850 PRO serie weet te komen. Dit is ook niet gek, in de 850 EVO worden veel dezelfde technieken gebruikt van de PRO serie, maar op bepaalde punten heeft Samsung wat concessies gedaan zodat ze de prijs konden drukken. Deze 850 EVO serie is echter nog altijd bloed snel en laat de concurrentie op alle vlakken onder zich.

De Samsung 850 EVO is beschikbaar in de volgende grootten: 250GB, 500GB, 1TB, 2TB en 4TB

Beste koop SSD: Samsung 750 EVO

Wederom is de tweede beste koop een Samsung SSD. De Samsung 750 EVO serie is het kleinere broertje van de 850 EVO. De Samsung 750 EVO gebruikt dezelfde technieken als de 850 EVO, enige verschil zit hem in het gebruikte flashgeheugen. Bij de 750 EVO gaat het om traditioneel ‘plat’ NAND, terwijl de 850 EVO gebruik maakt van het ‘3D’ V-NAND wat door Samsung zelf ontwikkeld is.

In theorie betekend dit een kortere levensduur en dat zien we ook terug in de garantie, namelijk 3 jaar i.p.v. 5 jaar voor de 850 EVO. Het ‘plat’ NAND wordt echter door elk ander merk ook gebruikt in hun SSD’s. Gezien zijn zelfde prestaties en zijn vriendelijkere prijs is dit eveneens een zeer goede prijs/kwalitatieve keuze.

Update: Helaas heeft Samsung recent besloten om de Samsung 750 EVO uit productie te nemen. Inmiddels is de prijs van de 850 EVO wel op hetzelfde prijsniveau gekomen waar de 750 EVO voor geprijsd was..

Beste koop SSD: Crucial MX300

De Crucial MX300 is niet zo snel als de twee voorgaande SSD’s van Samsung, maar deze MX300 is zeker niet traag te noemen. Hij scoort dan ook eveneens zeer goed op prestaties in alle testen! Bovendien is deze SSD natuurlijk nog altijd veel sneller dan de traditionele harde schijf, waardoor deze SSD de beste koop is voor iedereen die een SSD zoekt voor niet teveel geld!

Deze MX300 heeft bovendien 25GB meer schijfruimte dan de SSD’s van Sansung en is ook nog eens goedkoper geprijsd. Waar de SSD’s van Samsung 250 GB of 500 GB hebben, heeft deze MX300 275 GB of 525 GB opslaggeheugen.

De Crucial MX300 is beschikbaar in de volgende grootten: 275 GB, 525 GB, 1 TB en 2 TB

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *