Beste warmtepompdroger 2019

Bent u op zoek naar de beste warmtepompdroger van 2019? Om de beste warmtepompdroger van 2019 te vinden is het verstandig om niet over één nacht ijs te gaan. In dit artikel bundelen we verschillende onafhankelijke testen om op die manier tot de beste warmtepompwasdroger van 2019 te komen.  Zo bent u zeker van een goede warmtepompdroger in 2019.

Getest: Warmtepompdrogers
Getest door: De Consumentenbond & Coolblue

Beste warmtepompdrogers uit de test: Bosch WTY87700NL (8kg), Siemens WT47Y700NL (8kg), Bosch WTW84562NL (9kg), Siemens WT44W562NL (9kg)
Beste koop warmtepompdroger: AEG T7DBN460 (8kg)

Beste warmtepompdrogers van 2019

Als we kijken naar de beste warmtepompdrogers, dan is het rijtje vooral vertegenwoordigd met de merken Bosch en Siemens. Een verstandige keuze om een van deze merken te kiezen als uw nieuwe warmtepompdroger. Kwalitatief bouwen deze merken de beste warmtepompdrogers voor de beste prijs.

In dit artikel zullen we alleen de warmtepompdrogers van deze merken behandelen die door zowel de Consumentenbond als door Coolblue als beste warmtepompdroger worden beoordeeld. Ook zullen we een aantal beste koop warmtepompdrogers behandelen, dit zijn prijs kwalitatief erg goede warmtepompdrogers. Beide partijen hebben geen belangen om een bepaald merk voor te trekken. Wilt u dus een nieuwe warmtepompdroger kopen? Lees dan op uw gemak dit artikel door, zo zult u geen spijt van uw nieuwe aankoop krijgen.

Beste warmtepompdrogers

Eerst behandelen we de beste warmtepompdrogers van dit moment. Dit zijn de beste warmtepompdrogers ongeacht hun prijs, de paradepaardjes onder de warmtepompdrogers. Let op: deze warmtepompdrogers hoeven niet de duurste warmtepompdrogers te zijn.

Bosch WTY87700NL (8kg)

De Bosch WTY87700NL is een innovatieve en energiezuinige warmtepompdroger dankzij de zelfreinigende condensor. Met een zelfreinigende condensor blijft de condensor pluisvrij en kan de warmte die de warmtepomp produceert, goed circuleren. Daardoor blijft bovendien de droger altijd even energiezuinig. De Bosch WTY87700NL beschikt over een antivibratie-functie waardoor de warmtepompdroger stabiel en stil blijft.

De RVS trommel van deze warmtepompdroger gaat door het speciale ontwerp voorzichtig met uw wasgoed om, hierdoor hoeft u niet bang te zijn voor slijtage aan de kleding. Daarnaast beschikt de Bosch WTY87700NL over vrijwel alle droogprogramma’s u zich maar kunt wensen. Zo kunt u ieder kledingstuk op de juiste manier drogen met deze warmtepompdroger.

Siemens WT47Y700NL (8kg)

Met de Siemens WT47Y700NL hoeft u nooit meer de condensor schoon te maken. Deze energiezuinige warmtepompdroger heeft namelijk een zelfreinigende condensor. De warmtepompdroger reinigt zichzelf tijdens het droogproces, waardoor u geen last hebt van pluizen en haren. Daardoor blijft de droger zijn gehele levensduur even energiezuinig en heeft u minder onderhoud.

De Siemens WT47Y700NL heeft een capaciteit tot 8 kilo en droogt deze hoeveelheid in 2 uur en 18 minuten. Deze warmtepompdroger kunt u rechtstreeks op de afvoer aansluiten met zijn condensafvoerslang, zo hoeft u nooit een condensreservoir meer te legen.

Bosch WTW84562NL (9kg)

Wilt u een grote hoeveelheid wasgoed energiezuinig drogen? Dan is deze Bosch WTW84562NL een goede keuze. Deze warmtepompdroger heeft een vulgewicht van maar liefst 9kg. In 157 minuten droogt deze Bosch WTW84562NL een volle belading. Met 14 droogprogrammas is er altijd een programma beschikbaar voor uw was. Ook kunt u de droogtegraad volledig instellen.

Naast een speciaal programma voor katoen of synthetisch beschikt deze warmtepompdroger ook over een speciaal anti-allergie programma. Dit programma droogt op een hogere temperatuur zodat allergenen uit uw kleding verdwijnen. Met een energieklasse A++ is de Bosch WTW84562NL is energiezuinig in gebruik. De warmtepompdroger beschikt over een zelfreinigende condensor die zichzelf met condenswater reinigt. Hierdoor blijft uw warmtepompdroger schoon en energiezuinig werken.

Siemens WT44W562NL (9kg)

Als u een groot gezin heeft met 5 of meer personen of gewoonweg vaak en veelvuldig de droger gebruikt, dan heeft u veel aan deze energiezuinige Siemens WT44W562NL. Deze warmtepompdroger is voorzien van een A++ energielabel en heeft een trommelinhoud van maar liefst 9kg wasgoed. De warmtepompdroger beschikt over programma’s voor onder meer katoen, lingerie of overhemden.

Dankzij de zelfreinigende condensor heeft u minder onderhoud aan deze warmtepompdroger en blijft bovendien deze Siemens WT44W562NL net zo energiezuinig als vanaf de eerste dag. Tijdens het drogen reinigt de condensor zich met condenswater schoon. Deze warmtepompdroger kunt u direct aansluiten op de waterafvoer, zo hoeft u het condensreservoir ook nooit meer te legen. Zo hoeft u eigenlijk alleen nog maar uw droge wasgoed eruit te halen, verder heeft u nergens omkijken naar.

Beste koop warmtepompdroger

De Consumentenbond heeft ook een beste koop warmtepompdroger uitgeroepen. Dit is de warmtepompdroger met het hoogste cijfer voor een redelijke prijs. De beste warmtepompdroger op prijs en kwaliteit dus.

AEG T7DBN460

De AEG T7DBN460 is een zeer energiezuinige warmtepompdroger met 8 kg vulgewicht. Hiermee droogt u eenvoudig het wasgoed van 3 tot 5 personen. Met 15 droogprogramma´s heeft u voldoende keuze, zo kiest u tussen wol, zijde of beddengoed bijvoorbeeld. Door de ProSense beladingssensor gaat deze AEG T7DBN460 heel verantwoord met energie om, een halfvolle trommel maakt dan ook niets uit. De sensor meet de hoeveelheid wasgoed in de trommel en past de droogtijd hierop aan. Zo bespaart u tijd en energie.

Met de SensiDry technologische hoeft u niet bang te zijn voor een gekrompen trui. Om uw wasgoed te beschermen, droogt deze A+++ warmtepompdroger op de helft van de normale temperatuur. Daarmee bespaart u energie en blijft de kleding langer mooi. Heeft u geen zin om het condensreservoir telkens te legen? Koop er dan nog een condensafvoerslang bij.

Warmtepompdroger Miele

Miele staat bekent als een zeer hoogwaardig merk als het aankomt op wasmachines, wasdrogers en warmtepompdrogers. Naar onze mening bent u echter niet altijd het beste af om direct voor een Miele warmtepompdroger te kiezen. Een warmtepompdroger van Miele is namelijk een behoorlijk stuk duurder dan de in dit artikel behandelde modellen van Siemens en Bosch. Ook komt er in de test van de Consumentenbond geen Miele warmtepompdroger als beste uit de test, dit zou ook mede door de prijs kunnen komen. De Consumentenbond neemt de prijs namelijk ook mee in de testbeoordeling.

Wilt u toch graag een Miele warmtepompdroger kopen? Ga dan voor de Miele TDB 220 WP Eco als u alleen woont of een huishouden van twee personen heeft, of gewoonweg niet vaak de droger gebruikt. Heeft u een groot gezin of gebruikt u vaak de droger? Kies dan voor de Miele TWJ 680 WP die een vulcapaciteit tot 9kg heeft.

Wat is een warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger is de nieuwste techniek onder de wasdrogers. Een warmtepompdroger is een normale condens wasdroger maar dan met een energiezuinige warmtepomp. Oftewel een zuinige variant van de condensdroger.

Ten opzichte van een condens- of luchtafvoerdroger verbruikt een warmtepompdroger veel minder energie. Daarmee is een warmtepompdroger ideaal voor gezinnen die regelmatig de droger gebruiken. Doordat een warmtepompdroger op een lagere temperatuur droogt is de droger ook nog eens beter voor uw kleding. Het nadeel is echter wel dat een warmtepompdroger er langer over doet om uw was te drogen. Gemiddeld kunt u rekenen op zo’n 2,5 uur.

 Door zijn energiezuinigheid is de warmtepompdroger de meestverkochte wasdroger van dit moment. Het zal dan ook niet lang duren voordat hij de normale condenswasdroger en luchtafvoerwasdroger volledig vervangen heeft. Op dit moment is de keuze tussen warmtepompdrogers ook al groter dan de keuze tussen normale condenswasdrogers. Producenten gaan zich steeds meer richten op de energiezuinige warmtepompdrogers en ontwikkelen minder traditionele condensdrogers. Wees voorbereid op de toekomst en kies voor een warmtepompwasdroger als u toe bent aan een nieuwe wasdroger.

 Door zijn energiezuinigheid is de warmtepompdroger de meestverkochte wasdroger van dit moment. Het zal dan ook niet lang duren voordat hij de normale condenswasdroger en luchtafvoerwasdroger volledig vervangen heeft. Op dit moment is de keuze tussen warmtepompdrogers ook al groter dan de keuze tussen normale condenswasdrogers. Producenten gaan zich steeds meer richten op de energiezuinige warmtepompdrogers en ontwikkelen minder traditionele condensdrogers. Wees voorbereid op de toekomst en kies voor een warmtepompwasdroger als u toe bent aan een nieuwe wasdroger.

Zelfreinigende condensor

Alle best geteste warmtepompdrogers zijn voorzien van een zelfreinigende condensor. Dit heeft als grootste voordeel dat de condensor (zoals de naam al doet vermoeden) zichzelf reinigt. Hierdoor zal de warmtepompdroger ten alle tijden zijn hoge rendement blijven behouden en altijd even energiezuinig zijn werk blijven doen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *