Gas besparen

Gas besparen met 10 slimme tips

Uw gasverbruik verminderen en besparen op uw gasrekening is eenvoudiger dan u denkt. Met energie vergelijken kunt u al een behoorlijk mooi resultaat halen wat betreft kosten besparing. Maar uiteraard zijn er ook nog behoorlijk wat tips en trucs om het verbruik van uw energie omlaag te halen. We gaan eens wat dieper in op het gas verbruik. Met een aantal aanpassingen kan er een behoorlijke besparing worden gerealiseerd op het gasverbruik.

Aangezien 1 m3 gas zo’n 3 keer duurder is dan 1 kwh stroom, kunnen besparingen op uw gasrekening een behoorlijke besparing opleveren. Terwijl veel consumenten en bedrijven eerder denken aan stroombesparingen, loont het dus vele malen meer om eerst naar gas besparingen te kijken.

Gasverbruik verminderen

Dakisolatie (jaarlijkse besparing €450)

Het isoleren van uw dak is 1 van de meest rendabele mogelijkheden om energie te besparen. Door uw dak gaat een hoop kostbare warmte verloren, hierdoor zal u harder moeten stoken om uw woning warm te houden. Zeker wanneer de ruimte onder het dak verwarmd word, zal deze maatregel erg veel rendement opleveren.

Muurisolatie (jaarlijkse besparing €370)

Goed geïsoleerde muren geven u een hoop comfort. In de zomer zal het zorgen voor een koeler huis, terwijl het in de winter de stookkosten drastisch zal verlagen. Door goed geïsoleerde muren zal de warmte van binnen minder snel naar buiten kunnen dringen en de koude van buiten word beter buiten het huis gehouden. Dit zal resulteren een een CV welke minder hard hoeft te werken om de ruimtes in uw woning op temperatuur te houden.

Gratis spouwmuurisolatie offertes ontvangen?

HR++ glas (jaarlijkse besparing €280)

Zeker wanneer u nog gebruik maakt van enkel glas zal deze verbetering een behoorlijke winst op uw gasverbruik betekenen. Maar niet alleen bij enkel glas, wanneer u nog gebruik maakt van ouder type dubbel glas kan u flink wat gas besparen met HR ++ glas. Dit type glas is zo ontworpen dat de koude van buiten minder snel naar binnen kan dringen en de warmte van binnen veel moeilijker naar buiten kan komen. Het is wel belangrijk om meteen een ventilatierooster mee te plaatsen, aangezien het glas zo goed isoleert dat condensvorming kan optreden.

Gratis HR ++ glas of kozijnen offertes?

HR CV ketel (jaarlijkse besparing €210)

Zeker wanneer uw huidige CV ketel zo’n 15 jaar of ouder is, kan het interessant zijn deze te vervangen voor een nieuwe HR CV ketel. HR staat voor hoog rendement cv ketel. Deze HR cv ketels zijn een stuk energiezuiniger en verbruiker beduidend minder gas dan uw oude cv ketel. Buiten het feit dat ze energiezuiniger zijn, zal uw oude cv ketel ook steeds meer gaan mankeren (wat voor dure reparatiekosten kan zorgen) en dus steeds onbetrouwbaarder worden. Het laatste wat u wil is een onbetrouwbare CV ketel in hartje winter.

Gratis CV ketel installateur offertes?

Vloerisolatie (jaarlijkse besparing €210)

Vloerisolatie is eveneens een zeer effectieve manier om gas te besparen. Wanneer u gebruik maakt van vloerisolatie dan zal u minder snel last hebben van koude die uit uw vloer omhoog komt. Dit zal resulteren in een warmere gevoelstemperatuur, waardoor u de verwarming een graad lager zou kunnen zetten.

Gratis Vloerisolatie offertes ontvangen?

Radiatorfolie (jaarlijkse besparing €50 tot 100)

Het aanbrengen van radiatorfolie is een goedkope noch effectieve oplossing om gas te besparen. Het aanbrengen van radiatorfolie is extra zinvol wanneer uw woning niet beschikt over geïsoleerde muren. De radiatorfolie zal er voor zorgen dat de warmte minder goed in de muur achter de radiator kan trekken en weerkaatst de warmte de woning zelf in. Hierdoor zal de warmte die de radiator produceert minder snel verloren gaan.

Waterbesparing (jaarlijkse besparing €50)

Pas waterbesparende maatregelen toe. Installeer een waterbesparende douchekop en installeer een waterbesparend mondstuk of doorstroombegrenzer op uw kranen. Verder kan u ook besluiten om met het hele gezin 1 minuut korter te douchen, dit kan u namelijk nog eens €25 aan extra warm water besparen.

Tochtstrip (jaarlijkse besparing €40)

Het mag duidelijk zijn dat onnodige tocht tijdens het verwarmen van uw huis verspilling is. Denk niet alleen aan buitendeuren en/of ramen, maar ook zeker aan kieren vanuit onverwarmde ruimtes naar uw verwarmde ruimtes. Hier heeft u namelijk helemaal niets aan.

Ventileer voldoende

Veel moderne huizen welke al voorzien zijn van bovenstaande tips om flink wat gas te besparen dienen nog wel altijd voldoende te ventileren. Dit is zeer belangrijk voor uw gezondheid en om vochtproblemen in uw woning te voorkomen.
Ventileren is anderzijds ook belangrijk om energie te besparen. Door voldoende te ventileren zal het vochtpijl in uw woning verlagen, wat de stookkosten ten goede zal komen. Een vochtig huis verwarmd namelijk minder goed.

Zet de thermostaat een graad lager

En last but not least, zet de thermostaat een graad lager. De thermostaat een graad lager zetten is de eenvoudigste manier om energie te besparen. Echter gaat dit natuurlijk wel ten kosten van uw comfort. Maar uw thermostaat een graad lager zetten kost u in tegenstelling tot alle andere tips verder niets en levert u alleen maar geld op.

Wanneer u aan de slag wil met bovenstaande bespaartips hebben wij een aantal tips voor u.

Wanneer u op zoek bent naar een aannemer om 1 of meerdere bespaarmaatregel(s) door te voeren, ga dan niet met het eerste de beste bouwbedrijf in zee. Vraag altijd bij meerdere bouwbedrijven offertes aan, afhankelijk van uw project kunnen de prijzen ver uiteen lopen. Om u op weg te helpen, wij hebben uitstekende ervaringen met Solvani. Solvani is een organisatie waar gespecialiseerde aannemers zich kunnen aanmelden om meer werk te genereren, door consumenten een passende en bovenal vrijblijvende gratis offerte aan te bieden.
Wanneer u uw klus indient bij Solvani, krijgt u geheel gratis en vrijblijvend tot wel 5 offertes van gespecialiseerde en gecontroleerde aannemers bij u uit de buurt. Zo bent u verzekerd van een vakspecialist en kan u gemakkelijk kiezen voor de goedkoopste. Op deze manier kan u eenvoudig letterlijk honderden euro’s besparen.

Klik hier om offertes voor muurisolatie aan te vragen
Klik hier om offertes voor HR++ glas of nieuwe kozijnen aan te vragen
Klik hier om offertes voor een HR CV ketel aan te vragen
Klik hier om offertes voor vloerisolatie aan te vragen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *