Samsung Galaxy S9 release datum

Samsung Galaxy S9 release datum

De Samsung Galaxy S9 en de Samsung Galaxy S9 Plus zijn officieel te koop in Nederland vanaf maart 2018. Echter zijn de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus nu al in veel winkels en webwinkels te pre-orderen. De telefoons zijn ten opzichte van de Galaxy S8 voorzien van een betere camera en hardware.

Samsung S9 release

Samsung heeft officieel aangekondigd dat de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 plus officieel in Nederland te koop zullen zijn vanaf maart dit jaar. Om precies te zijn is de geschatte eerste leverdatum op 8 maart. De S9 zal het vertrouwde design van de S8 hebben, maar met een krachtigere hardware dan de S8. De nieuwe specs van de Samsung Galaxy S9 zullen we hieronder even overzichtelijk onder elkaar zetten:

 • 5,8 inch-amoled-scherm (S9) of 6,2 inch-amoled-scherm (S9 Plus) met resolutie van 2960 bij 1440 pixels
 • Stof- en waterdicht design met koptelefoon aansluiting
 • Enkele 12 megapixel-camera voor Galaxy S9, extra breedhoeklens op Galaxy S9 Plus
 • 8 megapixel selfie camera
 • Processor: Samsung Exynos 9810-chip met acht cores
 • Galaxy S9: 4GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte
 • Galaxy S9 Plus: 6GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte
 • Opslagruimte uitbreidbaar met maximaal 400GB via micro SD
 • Besturingssysteem Android 8.0 (Oreo) met Samsung Experience 9.0
 • Pre-order start 25 februari, voor 8 maart besteld is 8 maart in huis
 • Vanaf 16 maart liggen beide toestellen in de Nederlandse winkels
 • Prijzen: Samsung Galaxy S9 los: 849 euro en de Samsung Galaxy S9 Plus los: 949 euro
 • Vergelijk de Galaxy S9 met abonnement of de Galaxy S9 Plus met abonnement via onze telefoon abonnement vergelijker voor de beste deal

Grootste verbeteringen

De grootste verbeteringen van de Samsung Galaxy S9 ten opzichte van de Samsung Galaxy S8 zit in de camera.

De Galaxy S9 is voorzien van een dubbel diafragma van f/1.5 en f/2.4. Hierdoor is hij geoptimaliseerd voor zowel donkere als lichte omgevingen. Door dit dubbel diafragma maakt de Galaxy S9 ongeacht de omstandigheden zeer scherpe en heldere foto’s. Ook kan de Galaxy S9 in superslowmotion filmen met 960 frames per seconden. Zo worden zelfs de kleinste details van elke beweging in beeld gebracht.

De Samsung Galaxy S9 Plus heeft zelf een tweede lens op de achtercamera. Daarmee kan je nog bredere foto’s maken of inzoomen zonder kwaliteitsverlies. De selfie camera van de phones betreft voor beide varianten een 8 megapixel camera.

In de camera app zelf heeft Samsung ook enkele verbeteringen doorgevoerd. Samsung heeft nu zijn eigen versie van Apples animoji, in de vorm van AR emoji. De selfiecamera scant uw gezicht en probeert gezichtsuitdrukkingen en bewegingen met verschillende emoji te combineren.

Release datum en adviesprijzen

Zowel de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus liggen vanaf 16 maart in de Nederlandse winkels. De Samsung Galaxy S9 is te koop tegen een adviesprijs van € 849. De Samsung Galaxy S9 Plus is te koop tegen een adviesprijs van € 949. Beide varianten zullen verkrijgbaar zijn in drie kleuren: zwart, blauw en paars. Samsung heeft verder nog aangegeven in een later stadium met een 256GB opslagruimte variant te komen voor beide smartphones.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *