Ziggo stopt met analoog

Ziggo gestopt met analoge tv

Kabelprovider Ziggo is gestopt met doorgifte van het analoge tv-signaal. Ziggo zal gemeente voor gemeente het analoge signaal stopzetten en heeft de eerste gemeentes reeds afgesloten van het analoge tv-signaal. Naar verwachting zal deze mega-operatie over zo’n 2 jaar voltooid zijn. Vanaf dat moment zal nergens in Nederland nog analoge televisie ontvangen kunnen worden.


Eerste gemeentes zijn afgesloten van analoog

In en rondom Capelle aan den IJssel kunnen mensen die nog niet zijn overgestapt naar digitale televisie geen zenders meer ontvangen. Hierbij horen deze gemeentes bij de eerste gemeentes die kabelbedrijf Ziggo heeft afgesloten van analoge televisie. Ziggo verwacht vele telefoontjes van mensen waar ‘onverwacht’ de televisie zwart zal blijven, deze mensen hebben geen actie ondernomen.

Waarom stopt Ziggo met analoge tv?

Ziggo wil van het analoge signaal af om meer ruimte te creëren voor haar digitale diensten. Het analoge signaal neemt namelijk veel meer ruimte in op de kabel dan het digitale signaal. Analoge televisie is verouderd volgens het bedrijf. Door de focus te leggen op het digitale signaal kan Ziggo meer zenders aanbieden en in betere kwaliteit, stelt Sjors de Vissers, directeur klantenservice Ziggo. Dit komt omdat de vrijgekomen ruimte op de kabel van analoge televisie dan volledig ingezet kan worden voor het digitale signaal. Zo kan Ziggo nog beter voldoen aan de behoefte van de consument.

Analoge klanten

Ziggo heeft nog zo’n 300.000 klanten die een abonnement voor analoge televisie hebben. Ook zijn er naar schatting nog zo’n 800.000 klanten die wel hoofdzakelijk digitaal kijken, maar die wel nog elders in het huis een tv met analoge signaal hebben aangesloten.

De klanten worden benaderd om over te stappen naar digitale televisie. Ze krijgen een gratis eerste decoder, voor een tweede en volgende decoder moeten ze € 29,95 betalen.

Digitaal tv kijken

Digitaal tv kijken staat garant voor een helderder beeld en een zuiverder geluid. Het is hierbij interessant om te kijken wat uw mogelijkheden zijn bij andere providers en niet klakkeloos bij Ziggo te blijven. U bent namelijk niet verplicht om bij de overgang van analoog naar digitaal bij Ziggo te blijven. Digitale tv kunnen veel verschillende internetproviders leveren. Wees voorbereid op deze overgang en zorg dat u uw analoge televisie omzet naar digitale televisie.

Om nog meer kosten te besparen is het verstandig om uw televisie te combineren met internet en vast bellen. Vergelijk internet bellen en tv pakketten om te zien hoeveel u kunt besparen als u alles samenvoegt tot een pakket. Zo bent u volledig voorbereid op de toekomst.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *